Schaars zag Kuip-vrees: "Veel spelers waren onder de indruk"

5 april 2019, 09:20

Volgens Stijn Schaars was de nederlaag van sc Heerenveen bij Feyenoord (3-0) van donderdag onder meer te wijten aan de mentale staat van zijn ploeg. De middenvelder zag dat veel spelers moeite hadden om hun niveau te halen in het stadion van de Rotterdammers.

Een soort Kuip-vrees dus, ziet Schaars. "Dan spreek ik niet voor mezelf", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Ik vind het mooi om hier te spelen, maar veel andere jongens waren onder de indruk. Ik heb ze er vooraf nog voor gewaarschuwd, maar helaas. Op de training gaat het vaak goed, maar hier speelden we zó onrustig… We leden veel te veel balverlies en dan loop je constant achter de feiten aan. Dan lijk je niet alleen slecht, dan ben je het ook. We verzuimden met lef te spelen."

Lucas Woudenberg speelde in het verleden voor Feyenoord en zag dat Heerenveen donderdag geen indruk maakte. "Op momenten dat het er echt om ging, straalden we weinig uit", aldus de verdediger. "Terwijl er voor ons best ruimtes lagen om Feyenoord pijn te doen. In de opbouw ging het nog wel, maar in de eindfase van een aanval waren we niet goed genoeg. We hebben te weinig afgedwongen. De teleurstelling is groot. Logisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen