KNVB gaat starten met een Onder-23 Vrouwenteam

5 april 2019, 07:47   Bijgewerkt: 5 april 2019, 07:59

De KNVB gaat meer inzetten op het vrouwenvoetbal. De bond meldt vrijdag dat er in mei begonnen zal worden met een Onder-23 Vrouwenteam. Dat team moet de schakel gaan vormen tussen de jeugdteams en de Oranje Leeuwinnen en moet die doorstroming makkelijker gaan maken.

Het Onder-23 Vrouwenteam is in zekere zin hetzelfde als Jong Oranje bij de mannen. De KNVB heeft een analyse gedaan over de huidige en potentiële Oranje Leeuwinnen. De conclusie daarvan is dat er in het huidige voetbal veel talentvolle speelsters zijn die op dit moment de stap naar de Oranje Leeuwinnen nog niet kunnen maken. Op termijn mogelijk wel. Het gat met de hoofdmacht moet kleiner worden door vlieguren te geven bij Oranje Onder-23.

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal, benadrukt dat de KNVB met de start van het Onder 23 Vrouwenteam opnieuw investeert in de toekomst van het vrouwenvoetbal. "Er gaat nu zoveel potentie verloren, spelers voor wie we na Onder 19 geen plek meer hebben om op het hoogste niveau te voetballen. De landen waar vrouwenvoetbal groot is, Duitsland, Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten, Zweden en Noorwegen hebben al een team tussen Onder 19 en het A-elftal, dus het is goed dat wij hierin volgen. Het is cruciaal om de speelsters tussen Onder 19 en de Oranje Leeuwinnen te helpen om de laatste stap richting de top te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen