Feyenoord wint ondanks ingrepen VAR ruim van zwak Heerenveen

4 april 2019, 22:45   Bijgewerkt: 5 april 2019, 09:32

Met speels gemak heeft Feyenoord donderdagavond in de Kuip gewonnen van sc Heerenveen: 3-0. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, maar in de eerste helft draaide de VAR twee doelpunten van Feyenoord terug. Ondanks de ingrepen van de videoscheidsrechter had Feyenoord een simpele avond, Heerenveen was zwak en maakte nergens aanspraak op. Behalve een kansloze avond voor Heerenveen was het ook een pijnlijke avond, Daniel Høegh en Stijn Schaars vielen geblesseerd uit.

Door de 3-2 nederlaag afgelopen weekend tegen FC Utrecht is Feyenoord in erg onzekere tijden beland. De derde plek is overgenomen door AZ, terwijl Utrecht bij het ingaan van deze wedstrijd nog maar één puntje achter stond op de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord moest dus winnen vanavond van Heerenveen, dat in 2019 nog geen uitwedstrijd had verloren en de afgelopen vier jaar minimaal een punt had gepakt in de Kuip.

Feyenoord trad aan zonder Robin van Persie, hij had te veel last van zijn kuit en nam plaats op de tribune. Gelukkig voor hem en Feyenoord liet Jørgensen zien een goede vervanger te zijn. De Deen ging voorop in de strijd en kwam in de eerste helft twee keer tot scoren. Zijn zeer fraaie eerste werd afgekeurd doordat de tegenvallende Sam Larsson had geduwd tijdens de aanval. Arbiter Björn Kuipers was het ontgaan, maar na het bekijken van de beelden kende hij geen doelpunt toe.

Op de tweede van Jørgensen had Kuipers niks aan te merken, Heerenveen kreeg de bal niet weg bij een corner en Jørgensen tikte van dichtbij simpel binnen. Drie minuten voor rust dacht Feyenoord weer gescoord te hebben, maar ook nu keurde Kuipers het doelpunt af. De jarige Jens Toornstra (30) leek aan buitenspel te ontsnappen, omspeelde Warner Hahn en legde de bal voor het lege doel. Steven Berghuis, die weer een basisplaats had gekregen, maakte er 2-0 van. De VAR dacht hier echter anders over en overrulede Kuipers. Het bleef bij 1-0.

Heerenveen bleef dus nog in leven, maar al snel in de tweede helft kwam daar verandering in. Feyenoord kwam sterk uit de kleedkamers en creëerde binnen tien minuten een legio kansen. Eerst misten Jørgensen en Berghuis grote kansen, even later was het voor Berghuis toch raak. Hij werd vrijgespeeld op links en schoof de bal in de lange hoek: 2-0. Zo zette Feyenoord het overwicht toch om in een ruime marge, Heerenveen was tot dan toe slechts twee keer in de buurt van Kenneth Vermeer geweest.

Voor Heerenveen werd het een kansloze avond, terwijl het ook al een avond vol blessures was. Al na een kwartier had Høegh het veld moeten verlaten met iets wat op een hamstringblessure leek, kort na rust ging captain Schaars er met een knieblessure vanaf. Meer blessureleed bleef Heerenveen bespaard, maar de derde goal van Feyenoord kwam er wel. Twintig minuten voor tijd liep Larsson vanaf rechts het strafschopgebied binnen en vond hij Tonny Vilhena. De middenvelder scoorde simpel.

Meer doelpunten wist Feyenoord niet te maken. Toch had het de halfvolle Kuip een leuke avond bezorgd, er werd goed voetbal op de mat gelegd en de (afgekeurde) goals waren op mooie wijze tot stand gekomen. Daarbij won Feyenoord eindelijk weer eens, dat was na nederlagen tegen Utrecht en Willem II en een gelijkspel bij Vitesse alweer een maandje geleden. Heerenveen blijft door de nederlaag tiende en verloor voor het eerst in 2019 op vreemde bodem.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 5.5, Cuco Martina 5.5 (82. Bart Nieuwkoop -), Eric Botteghin 6.5, Sven van Beek 6.5, Ridgeciano Haps 5.5, Jordy Clasie 6.5 (77. Yassin Ayoub -), Tonny Vilhena 6, Jens Toornstra 7, Steven Berghuis 7.5, Nicolai Jørgensen 8, Sam Larsson 5

sc Heerenveen: Warner Hahn 5, Jizz Hornkamp 5.5, Daniel Høegh - (13. Ibrahim Dresevic 6), Kik Pierie 5, Lucas Woudenberg 5, Stijn Schaars 6 (50. Yuki Kobayashi 5), Ben Rienstra 5, Michel Vlap 5.5 (72. Pelle van Amersfoort -), Mitchell van Bergen 5.5, Sam Lammers 4.5, Dennis Johnsen 4.5

Man of the match: Nicolai Jørgensen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen