PSV spoelt kater weg tegen PEC en neemt koppositie weer over

4 april 2019, 20:30   Bijgewerkt: 5 april 2019, 09:33

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie heroverd van Ajax. De Eindhovenaren leken niet helemaal bekomen van de verloren kraker in Amsterdam, maar wonnen het tussendoortje tegen PEC Zwolle zonder problemen. Luuk de Jong (twee keer) en Steven Bergwijn straften defensieve fouten van de bezoekers af en Donyell Malen zorgde voor de kers op de taart: 4-0. De Eindhovenaren kunnen zich nu richten op de volgende klus op bezoek bij Vitesse. PEC ontvangt eerder op de zondagmiddag Fortuna Sittard en kan een grote stap zetten naar rechtstreekse handhaving.

PSV voerde één wijziging door ten opzichte van de 3-1 nederlaag in de Johan Cruijff Arena: Gastón Pereiro keerde terug op het middenveld ten koste van Michal Sadilek. PEC-trainer Jaap Stam had Thomas Lam terug en stelde rechtsback Kingsley Ehizibue als rechtsbuiten op.

De openingsfase was voor PEC, dat fris voetbalde en brutaal de aanval zocht, maar tot geen enkele uitgespeelde kans kwam. In de loop van de eerste helft werd PSV wakker: doelman Mickey van der Hart kon nog twee keer de openingstreffer voorkomen, maar werd vlak daarna toch gepasseerd door De Jong. Uitgerekend de Eredivisie-topscorer werd door de voltallige PEC-ploeg over het hoofd gezien en kopte een corner van Pereiro binnen: 1-0.

PSV zakte vervolgens echter weer weg en kwam in het vervolg van de eerste helft niet verder dan een gemiste kans voor Hirving Lozano. Na een uur viel de wedstrijd echter in het slot, nadat PEC opnieuw de helpende hand toestak: de nochtans prima spelende Pelle Clement leverde zomaar in bij Bergwijn, waarna de verder compleet onzichtbare PSV'er vanaf eigen helft richting het PEC-doel sprintte en de 2-0 binnenschoot.

PEC probeerde nog wel iets terug te doen, maar leek zelf ook niet meer te geloven in een comeback. In de slotfase liep PSV zelfs nog verder uit: PEC stond even met zijn tienen na een blessure voor Gustavo Hamer en De Jong werd opnieuw nauwelijks gehinderd na een hoekschop. De PSV-captain staat nu op 24 treffers en lijkt hard op weg naar zijn eerste topscorerstitel aller tijden.

Invaller Cody Gakpo leek in de blessuretijd nog de 4-0 binnen te frommelen, maar de VAR verpestte zijn feestje. De twee andere PSV-wissels hadden wél succes: Mohammed Ihattaren leverde de voorzet en Malen kopte de 4-0 alsnog binnen.

PSV komt op 70 punten, handhaaft zijn minimale voorsprong op Ajax en loopt qua doelsaldo zelfs in op de Amsterdammers: +71 om +65. PEC blijft met 32 punten op de twaalfde plek staan en heeft zeven punten voorsprong op de degradatiezone.

Opstelling en beoordelingen*  

PSV: Jeroen Zoet 5.5; Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 6.5, Nick Viergever 7, Angeliño 5; Pablo Rosario 6, Gastón Pereiro 6.5 (78. Mohammed Ihattaren -), Jorrit Hendrix 6.5; Hirving Lozano 4.5 (78. Donyell Malen -), Luuk de Jong 6, Steven Bergwijn 5 (88. Cody Gakpo -)

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Bram van Polen 5.5, Darryl Lachman 6.5, Thomas Lam 5, Kenneth Paal 6; Pelle Clement 7, Gustavo Hamer 5.5 (78. Zian Flemming -), Younes Namli 6.5; Kingsley Ehizibue 5.5, Lennart Thy 4.5 (64. Mike van Duinen 5), Vito van Crooy 5

Man of the match: Nick Viergever

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen