Huurling Özbiliz vertrekt per direct bij Willem II

4 april 2019, 15:05   Bijgewerkt: 4 april 2019, 17:49

Willem II heeft per direct afscheid genomen van aanvaller Aras Özbiliz. Eerder deze week werd de buitenspeler nog disciplinair geschorst door trainer Adrie Koster, voor het weigeren van een invalbeurt. Inmiddels is, na een onderling gesprek, duidelijk dat de oud-Ajacied definitief vertrekt uit Tilburg.

Dat heeft Willem II bekend gemaakt. Özbiliz werd gehuurd van Besiktas voor één seizoen en begon alleraardigst in de Eredivisie: hij had een vaste basisplaats en had met twee goals en twee assists een prima aandeel bij de ploeg van Koster. Na een paar blessures en de winterse komst van onder andere Alexander Isak, Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai raakte hij op het tweede plan. Het nieuwe trio maakt een hoop indruk bij Willem II momenteel.

Toen Koster Özbiliz afgelopen weekend wilde laten invallen, weigerde hij dat, waarop hij werd geschorst. De Armeen is overigens niet de eerste speler van wie voortijdig afscheid genomen werd: ook van Donis Avdijaj werd voortijdig afscheid genomen door Willem II. Ook Fran Sol - die het aanvalstrio met beide mannen volmaakte - is inmiddels vertrokken uit Tilburg. Voor de Spaanse goalgetter, die overigens wél door de voordeur vertrok, ontving de club echter wel de nodige miljoenen.

Özbiliz begon zijn loopbaan bij Ajax, onder wie hij bij Frank de Boer een belangrijk aandeel had in de laatste titel van de Amsterdammers. Vervolgens vertrok hij naar Kuban Krasnodar, Spartak Moskou en Besiktas. De Turkse topclub leende hem uit aan Rayo Vallecano, Sheriff Tiraspol en dus aan Willem II. Zijn avontuur in Tilburg begon dus nog goed, maar is uiteindelijk ook op een mislukking uitgelopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen