Swart blij met aanstaande komst Pierie: "Een goede voetballer"

4 april 2019, 12:58

Sjaak Swart zou de komst van Kik Pierie naar Ajax toejuichen. Mister Ajax ziet namelijk veel potentie bij de verdediger van SC Heerenveen, maar plaatst ook een enkele kanttekening. "Een jonge speler moet zich ontwikkelen en daarvoor moet je gewoon elke week spelen, vindt Swart.

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Ajax volgt hem al heel lang. Dat doen ze goed want het is een goeie voetballer hoor, die Pierie", vindt Swart, die ook beseft dat speelminuten voor het achttienjarige talent cruciaal zijn. "Ik weet niet welke plannen Ajax straks met hem heeft. Maar als Pierie geen kans krijgt in het eerste elftal, voetbalt hij volgend seizoen met Jong Ajax in de Eerste Divisie. Dat is een stappie terug hè? Dan kan hij beter nog een jaartje in Friesland voetballen."

Want ook Pierie moet ondanks zijn talent nog een hoop leren, zo zag Swart tegen PSV. Toen greep de verdediger niet in en konden de Eindhovenaren diep in blessuretijd nog gelijkmaken (2-2). "Zo'n fout zie je bij de welpen niet eens. Toen dacht ik: nou jongen, jij moet nog een hoop leren", aldus Swart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen