Juventus verlengt het contract van ervaren Mandzukic tot 2021

4 april 2019, 12:38

Mario Mandzukic (32) heeft zijn contract bij Juventus met een jaar verlengd. De tot 2020 lopende verbintenis van de Kroaat is opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2021. Dat heeft Juventus bekend gemaakt via de officiële kanalen.

Mandzukic kwam in 2015 over van Atlético Madrid, dat hem voor ruim twintig miljoen euro verkocht aan Juventus. Dit seizoen is hij met acht doelpunten en zeven assists in 23 duels een belangrijke kracht voor de Oude Dame, die over een kleine week Ajax treft in de kwartfinale van de Champions League. De laatste jaren is hij sowieso belangrijk voor de Italiaanse topclub, voor wie hij al een kleine 170 officiële duels speelde.

In het verleden speelde Mandzukic ook voor NK Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern München en Dinamo Zagreb. In totaal kwam de kopsterke spits tot 89 interlands voor Kroatië, waarin hij 33 keer scoorde. Dat de aanvaller al op leeftijd is met zijn 32 jaar, is in Turijn de laatste jaren nooit een probleem geweest. Tot op latere leeftijd konden voetballers uitblinken, van wie Cristiano Ronaldo het bekendste meest recente voorbeeld is. Juve betaalde voor hem liefst honderd miljoen, terwijl hij al 33 jaar was. In dat kader is dit contract nieuws allerminst verrassend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen