Groenendijk baalt van ADO: "Je moet veel meer initiatief nemen"

4 april 2019, 10:59   Bijgewerkt: 4 april 2019, 11:34

Alfons Groenendijk maakt een moeilijke periode door bij ADO Den Haag: de ploeg die vorig seizoen vriend en vijand nog verraste, moet nog altijd serieus naar onderen kijken in de Eredivisie en won al zes duels op rij niet meer. Zelfs tegen tien man van Fortuna Sittard maakte de ploeg geen sterke indruk. "Dit ADO is het hele jaar al niet goed genoeg in het spel maken."

Dat was de analyse van de oefenmeester na het doelpuntloze gelijkspel. "Je moet veel meer initiatief nemen, je moet zo'n ploeg stukspelen. Dat hebben we niet gedaan", zag Groenendijk, die langs de kant probeerde wat hij kon, tegenover Omroep West. "Wat ik jammer vind, is dat we niet meer coachbaar zijn. Want we rennen gewoon met tien man naar voren. En we krijgen nog vier counters om onze oren, waarbij zij nog bijna een goal maken. Dat vind ik eigenlijk met meest vervelende van vanavond, dat we eigenlijk alles lijken te vergeten."

En zo liet ADO Den Haag de ideale kans liggen om afstand te nemen van de degradatiezone en misschien nog wel omhoog te mogen kijken. Gelukkig voor Groenendijk wonnen de ploegen onder ADO Den Haag óók niet - met uitzondering van NAC Breda. "Dat is een prettige bijkomstigheid. Maar ik wil gewoon iedere wedstrijd een bepaald niveau zien en dat heb ik niet gezien. Daar ben ik teleurgesteld over."

'Teleurstellend'

Ook Shaquille Pinas, op wie José Rodriguez de elleboogstoot gaf waarvoor hij rood kreeg, baalde. "Teleurstellend. Zij krijgen snel rood, dan moeten we erover heen lopen, als je ziet dat het niet lukt, is het een teleurstellend resultaat", baalde Pinas, die niet wist waar de elleboog van Rodriguez vandaan kwam. "Ik stond gewoon en hij kwam tussen ons in staan. Ik wilde de lijn dichtmaken en hij zwaait met z'n arm naar achteren. Ik weet niet waarom."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen