Gisteren gemist: Ajax aan kop, bekersucces Klaassen en Keizer

4 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 3 april.

Ajax wint simpel van FC Emmen en pakt eindelijk de koppositie

Het duurde ruim 1000 dagen, maar Ajax is door de zege op FC Emmen (2-5) minimaal één dag koploper van de Eredivisie. De Amsterdammers speelden niet groots in Drenthe, maar drukten het kwaliteitsverschil wel uit in de score. Daarmee is PSV van de kop verdrongen, de Eindhovenaren spelen donderdag thuis tegen PEC Zwolle. In Emmen maakte David Neres er twee en Klaas-Jan Huntelaar maakte zijn 100e Ajax-goal.

Keizer met Sporting Portugal naar finale bekertoernooi

Het Sporting Portugal van Marcel Keizer heeft zich woensdagavond ten koste van Benfica geplaatst voor de finale van het belangrijkste Portugese bekertoernooi. De club van de Nederlandse trainer maakte de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd goed door voor eigen publiek met 1-0 te winnen. Bruno Fernandes groeide uit tot matchwinnaar.

Scorende Klaassen met Werder Bremen naar halve finale beker

Werder Bremen heeft zich in navolging van Hamburger SV en Bayern München geplaatst voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi. Mede dankzij een doelpunt van Davy Klaassen won de Duitse club met 0-2 en veroverde het ten koste van Schalke 04 een ticket voor de laatste vier. De club van trainer Huub Stevens en verdediger Jeffrey Bruma kan zich nu volledig richten op de strijd tegen degradatie.

Kluivert belangrijk voor Roma, Icardi scoort bij rentree

Justin Kluivert heeft zich woensdagavond laten gelden bij AS Roma. De negentienjarige buitenspeler kreeg tegen Fiorentina een kans in de basis en beloonde het vertrouwen van trainer Claudio Ranieri met twee assists. Ondanks de bijdrage van Kluivert kwam Roma niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Bij Internazionale luisterde de veelbesproken Mauro Icardi zijn rentree op met een doelpunt tegen Genoa, dat met 0-4 aan de broek kreeg.

Valencia zet superreeks voort en dient Real Madrid nederlaag toe

Valencia heeft woensdagavond ook Real Madrid aan de zegekar gebonden. De Zuid-Spaanse club bevond zich in januari nog op de vijftiende plaats in de Primera División, maar doet nu weer serieus mee in de strijd om een Champions League-ticket. Door de 2-1 zege op Real Madrid stijgt Valencia naar de vijfde plaats en nadert het nummer vier Getafe tot één punt. De Madrilenen verloren in Mestalla voor de eerste keer sinds de terugkeer van Zinedine Zidane.

City weer aan kop, Spurs en Chelsea maken geen fout

Manchester City gaat weer aan kop in de Premier League. The Citizens maakten woensdagavond geen fout tegen Cardiff City (2-0) en staan weer één punt voor op Liverpool. Chelsea en Tottenham Hotspur bleven eveneens foutloos. De Londense clubs waren te sterk voor respectievelijk Brighton & Hove Albion (3-0) en Crystal Palace (2-0).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen