PSG naar bekerfinale ondanks misser Mbappé en rode kaart

PSG naar bekerfinale ondanks misser Mbappé en rode kaart

3 april 2019 – Paris Saint-Germain heeft woensdagavond eenvoudig de finale van de Coupe de France behaald. De sterrenensemble werd in de Coupe de la Ligue (tegen Guingamp) en in de Champions League (tegen Manchester United) nog uit de andere bekers gegooid, maar maakte tegen FC Nantes geen fout. Marco Verratti opende de score, Kylian Mbappé besliste het duel vlak voor tijd met een penalty - die hij eerder overigens nog miste. Daniel Alves verzorgde de toegift (0-3). Mbappé beslist het duel pas vijf minuten voor het einde, maar had na ruim een uur de score ook al kunnen verdubbelen vanaf elf meter. Zijn eerste strafschop werd echter gekeerd, maar toen er een overtreding op Daniel Alves vlak voor tijd werd gemaakt, kreeg de Fransman nog een herkansing. Ditmaal was zijn poging wél succesvol en schoot hij PSG naar de finale. In blessuretijd maakte Alves ook nog de derde: na een lange bal nam hij de bal rechts in het strafschop gebied aan en volleerde met een ferme boog heerlijk in de verre hoek raak. Op dat moment stond PSG overigens al een tijdje met een man minder na rood voor Kalifa Coulibaly.

Verratti had overigens qua doelpunten het eerste duit in het zakje gedaan: de middenvelder schoot na een klein half uur van buiten het zestienmetergebied puntgaaf raak. De Italiaan had afgelopen weekend tegen Olympique Marseille nog rust gekregen van Thomas Tuchel: na de uitschakeling in het tweede Franse bekertoernooi en de Champions League wil de coach - naast de Ligue 1 die ploeg alleen rekenkundig nog kan ontgaan - ook de Coupe de France winnen.

In de finale treft het daarin FC Nantes, dat in de halve finale Olympique Lyon versloeg. Hoewel die ploeg onderin de Franse competitie zweeft, is de tegenstand zwaarder dan vorig seizoen. Toen trof het Les Herbiers in de finale van de beker, waarin het dit seizoen overigens tegen tweedeklasser Villefranche nog ontsnapte met de 0-3 winst in vereniging.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020