Man City weer aan kop, Spurs en Chelsea maken geen fout

4 april 2019, 00:10   Bijgewerkt: 25 juli 2019, 20:24

Manchester City gaat weer aan kop in de Premier League. The Citizens maakten woensdagavond geen fout tegen Cardiff City (2-0) en staan weer één punt voor op Liverpool. Chelsea en Tottenham Hotspur bleven eveneens foutloos. De Londense clubs waren te sterk voor respectievelijk Brighton & Hove Albion (3-0) en Crystal Palace (2-0).

Manchester City - Cardiff City 2-0

Om de koppositie weer over te nemen van Liverpool, mocht Manchester City geen fout maken tegen Cardiff City. Dat gebeurde ook niet. De ploeg van trainer Pep Guardiola had weinig moeite met de club uit Wales, die alle zeilen moet bijzetten om degradatie uit de Premier League te ontmoeten.

Na een helft was het al zo goed als gespeeld in het Etihad Stadium. Kevin De Bruyne opende na zes minuten de score door in de korte hoek doelman Neil Etheridge te verrassen. Nadat oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko uitviel, liep Manchester City uit naar 0-2. Met een volley maakte Leroy Sane vlak voor rust het tweede en tevens laatste doelpunt van de thuisploeg.

Chelsea is in de tweede seizoenshelft zeer wisselvallig, maar is nog volop verwikkeld in de strijd om deelname aan de Champions League. Na de zege op Cardiff City (2-1) maakten The Blues woensdagavond geen fout tegen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Eerstgenoemde startte in de basis, laatstgenoemde behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Olivier Giroud opende vlak voor rust met een intikker de score. Vroeg in de tweede helft liep Chelsea uit op Brighton. Eerst verdubbelde Eden Hazard met een schot in de lange hoek de score, vervolgens maakte Ruben Loftus-Cheek met een identiek doelpunt de 3-0. Chelsea stijgt door de zege ten koste van Manchester United naar de vijfde plaats.

Tottenham Hotspur heeft de eerste wedstrijd in het gloednieuwe stadion opgeluisterd met een zege op stadsgenoot Crystal Palace. De Londense club had al vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen, maar maakte geen fout tegen de stadsgenoot. Tottenham Hotspur speelt door de tegenvallende reeks geen rol meer in de titelstrijd, maar is nog wel in de race om een Champions League-ticket.

Heung-min Son maakte na 55 minuten het allereerste doelpunt in het nieuwe onderkomen. Met wat geluk opende hij de score tegen Crystal Palace, dat aantrad met Patrick van Aanholt. Christian Eriksen bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-0. Door de zege stijgt Tottenham Hotspur naar de derde plaats, met een voorsprong van één punt op Arsenal en Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen