Fortuna houdt ondanks vroege rode kaart stand tegen ADO

3 april 2019, 21:53   Bijgewerkt: 3 april 2019, 22:01

ADO Den Haag heeft woensdagavond nagelaten om drie punten over te houden aan het uitduel met Fortuna Sittard. De Hagenaren speelden het gros van de wedstrijd met een man meer na een vroege rode kaart voor José Rodríguez. Ondanks de overtalsituatie, eindigde het treffen in Limburg in 0-0.

Zowel Fortuna als ADO begon erg afwachtend aan het duel en dat leverde nauwelijks kansen op. Fortuna kroop wel als eerste uit de schulp en was via Lazaros Lamprou dicht bij de 1-0. De Griek werd weggestuurd door Mark Diemers en trachtte doelman Robert Zwinkels te verschalken met een bekeken stiftje. De Haagse goalie was echter bij de les en tikte de bal over het doel. Fortuna werd dreigender en een Limburgse treffer hing in de lucht.

ADO drukte nog niet echt door, maar Nasser El Khayati kreeg wel een grote kans om de score te openen in het voordeel van ADO. De Marokkaan kreeg de bal van Elson Hooi en kwam vrij voor Alexei Koselev. Hij schoot echter veel te wild en de bal vloog over het Limburgse doel.

Met tien man begon Fortuna fel aan het tweede bedrijf. Het drukte ADO naar achteren, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het vooralsnog niet. De eerste kans in de tweede helft was dan ook niet geheel verrassend voor Fortuna. Hutten zag kans om uit te halen en zijn inzet ging maar nét naast het Haagse doel.

Dat is een uitslag waar zowel Fortuna als ADO weinig mee opschiet. Met name ADO zal zich achter de oren moeten krabben aangezien het meer dan een helft met een man meer op het veld stond. Fortuna zal daarentegen tevreden zijn met het punt. Met name ADO moet zich toch echt zorgen gaan maken met de komende wedstrijden in het achterhoofd. De Hagenaars ontvangen zaterdag FC Utrecht in eigen huis, daarna reizen ze af naar Alkmaar voor het duel met AZ en vervolgens komt PSV op bezoek in Den Haag.

Opstellingen en beoordelingen:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Calvin Mac-Intosch 6, Bradislav Ninaj 6, Kai Heerings 6, Michael Pinto 6; José Rodriguez 4, Mark Diemers 7, Jorrit Smeets 6; Lisandro Semedo 6 (37. Lars Hutten 7), Andrija Novakovich 6 (90+2 Djibril Dianessy -), Lazaros Lamprou 7.

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 7, Dion Malone 6, Tom Beugelsdijk 6, Shaquille Pinas 6, Aaron Meijers 6; Lex Immers 6, Danny Bakker 6, Nasser El Khayati 5; Elson Hooi 5 (61. Erik Falkenburg 6), Sheraldo Becker 6, John Goossens 5 (61. Tomas Necid 6 ).

Man of the Match: Alexei Koselev

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen