Bayern München voorkomt in krankzinnig duel enorme bekerstunt

3 april 2019, 20:32

Bayern München heeft een ticket voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi voor de poorten van de hel weggesleept. Der Rekordmeister speelde tegen 1. FC Heidenheim bijna de hele wedstrijd met een man minder door een vroege rode kaart van Niklas Süle en keek daarnaast halverwege het duel tegen een 1-2 achterstand aan. Na rust stelde het tiental orde op zaken met een 5-4 eindstand als gevolg.

Na twaalf minuten wees niets er nog op dat Bayern München een moeilijke avond tegemoet zou gaan. De ploeg van trainer Niko Kovac was net op 1-0 gekomen tegen de club uit de 2. Bundesliga, die in de vorige bekerronde het Bayer Leverkusen van Peter Bosz verrassend had uitgeschakeld. Vlak na de openingsgoal van Leon Goretzka, die met het hoofd scoorde, pakte Süle een directe rode kaart. De Duits international leek eerst nog met geel weg te komen, maar na inmenging van de VAR werd de centrale verdediger alsnog weggestuurd.

De problemen van Bayern München werden vergroot toen Heidenheim halverwege de eerste helft op gelijke hoogte kwam. Balverlies van James Rodriguez leidde een tegenaanval van de bezoekers in, die met het hoofd weg afgerond door Robert Glatzel. Niet veel later viel ook de 1-2, gemaakt door Marc Schnatterer. Bayern stond met te veel spelers voor de bal en werd wederom in de counter verrast door de bezoekers.

Na rust rechtte Bayern München de rug. Binnen een tijdsbestek van tien minuten boog de Duitse grootmacht de achterstand om naar een 4-2 voorsprong. Thomas Müller zorgde met een volley uit de draai voor de gelijkmaker, invaller Robert Lewandowski gleed de 3-2 binnen en niet veel later zorgde Serge Gnabry voor het zesde doelpunt van de wedstrijd. Bayern dacht in veilige haven te zijn, maar niets bleek minder waar.

Heidenheim maakte de krankzinnige bekerwedstrijd nog wat krankzinniger. Door een dubbelslag van Glatzel kwamen de bezoekers plots terug tot 4-4. De aanvaller scoorde eerst van afstand en schoot vervolgens een penalty tegen de touwen. Daardoor moest Bayern wéér aan de bak. En met succes, want een paar minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop op de 5-4, die feilloos werd binnengeschoten door Lewandowski.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!