Klopp neemt alle zorgen over Virgil van Dijk weg

3 april 2019, 16:55

Virgil van Dijk kan vrijdag gewoon meespelen tegen Southampton. Dat heeft Liverpool-trainer Jürgen Klopp woensdag op de persconferentie in aanloop naar het duel op Saint Mary's bekendgemaakt. Van Dijk was niet helemaal ongeschonden uit het duel met Tottenham Hotspur (2-1) gekomen.

De Nederlandse verdediger, één van de grootste kanshebbers om verkozen te worden tot Speler van het Jaar in de Premier League, liep na het thuisduel met Spurs met een dik pak ijs op zijn enkel door de catacomben. Klopp liet zich vervolgens ontvallen dat hij niet wist hoe het met Van Dijk gesteld was.

De Duitse trainer heeft woensdag alsnog alle zorgen weggenomen. Van Dijk traint alweer volledig met de groep mee en is geen twijfelgeval voor het treffen met Southampton. Daar is Klopp zeer content mee. "Hij is zo belangrijk voor ons. Niet alleen als speler, maar ook als persoon. Zelfs als ik het zou willen, zou ik niks verkeerds over hem kunnen zeggen."

"Hij is verbeterd én heeft ons verbeterd sinds zijn komst. Hij is een andere speler dan bij Southampton. Toen was hij goed, maar hij is nog beter geworden door alle wedstrijden die hij in de Champions League heeft gespeeld", gaat Klopp verder. "Voor een centrale verdediger is hij nog steeds jong. Hopelijk blijft hij fit en staat hem nog veel moois te wachten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen