Rutten vertrouwt op Anderlecht: "Laat ons iedereen verrassen"

3 april 2019, 15:46

Anderlecht verloor afgelopen weekend met liefst 3-0 van koploper RC Genk en sindsdien is de stemming in België dat de ploeg van Fred Rutten geen enkele rol van betekenis meer gaat spelen in de kampioenspoule. Daar denkt de Nederlandse oefenmeester anders over. "Denkt de goegemeente dat Anderlecht niet meer kan voetballen? Wel laat ons dan iedereen verrassen."

Dat zei hij tegenover Het Nieuwsblad. Met pijn en moeite behaalde de paarswitten play-off 1, maar daarin ging het eerste duel pijnlijk verloren. Voor Rutten nog geen reden tot paniek: "Als je het duel in Genk analyseert los van alle emoties, dan zag je dat we ook vier of vijf goede kansen hadden kunnen creëren als we het verstandig hadden aangepakt. Daarom maak ik me nu minder zorgen dan als we echt niets zouden creëren."

Tegen Club Brugge wordt het wederom een zware partij, mede omdat hij Nany Dimata en Zakaria Bakkali moet missen. Of Rutten bang is dat hij wordt afgerekend na dit seizoen op de resultaten? "Wat mijn eigen toekomst betreft: ik ben niet belangrijk", zei hij over het gerucht dat hij na dit seizoen alweer moet vertrekken. "De basis van mijn aanwerving hier zijn de resultaten voor dit seizoen. Het is goed dat sommigen daar eens worden aan herinnerd, maar we leven echt van match tot match. Tien finales. De cultuur van de club is dat we alles moeten winnen - realistisch of niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen