Gio had zaak-Berghuis achteraf anders aangepakt

3 april 2019, 14:48   Bijgewerkt: 3 april 2019, 19:41

Giovanni van Bronckhorst zou de situatie rondom Steven Berghuis achteraf anders aangepakt hebben. Hij zette de aanvaller zondag tegen FC Utrecht op de bank. Volgens Van Bronckhorst aanvankelijk uit sportieve gronden, maar al snel kwam aan het licht dat Berghuis gestraft werd voor gedrag op de training.

"Ik heb met alle goede bedoelingen geprobeerd het team te beschermen. Dus maakte ik de keuze om het zo te verwoorden naar buiten toe", citeert RTV Rijnmond Van Bronckhorst. "Uiteindelijk is dat achteraf niet de juiste keuze geweest. Daar leer ik van. Ook ik leer als coach. Dit had voorkomen kunnen worden, maar we moeten het niet groter maken dan het is. We hebben veel andere dingen aan ons hoofd, om het tij te keren. Maar het is voor mij wel een les geweest."

Van Bronckhorst vond dat Berghuis op de training een te zware tackle inzette. "Ik vond dat ik een lijn moest trekken. Niet alleen door afgelopen week, ook door het verleden", geeft Gio aan. De plooien zijn inmiddels gladgestreken en keert Berghuis donderdag tegen sc Heerenveen waarschijnlijk terug in de basis. "Ik heb met hem gesproken en voor mij is het nu wel gedaan. Ik heb beslissing genomen zondag om hem niet te starten, daarna hadden we dingen kunnen voorkomen. Ook dat is voor mij een les."

Lees ook: Berghuis: "Het ging om een tackle

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen