Spoorboekje: PSV, Rutten tegen Club Brugge en Atalanta

4 april 2019, 07:00   Bijgewerkt: 3 april 2019, 23:31

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 4 april.

Nieuws

FIFA-ranking

Donderdag maakt de wereldvoetbalbond het nieuwe FIFA-klassement bekend. België blijft vermoedelijk nummer één voor wereldkampioen Frankrijk en Brazilië, zo berekende website football-rankings.info. Het Nederlands elftal blijft vermoedelijk op de veertiende plaats staan, mede door de nederlaag tegen Duitsland (2-3). 

Wedstrijden

PSV - PEC Zwolle (18.30 uur)

Voor het eerst sinds 1061 dagen heeft Ajax de koppositie in de Eredivisie weer heroverd op bezoek bij FC Emmen en dus ligt er voor het eerst weer wat druk op PSV. De ploeg van Mark van Bommel moet winnen om de eerste plaats niet definitief te verliezen aan de Amsterdammers. Hoe gaan ze met die druk om in eigen huis tegen PEC?

RSC Anderlecht - Club Brugge (20.30 uur)

Na de forse nederlaag tegen RC Genk is de koppositie voor Fred Rutten weer heel ver weg, maar om nog wel enig uitzicht naar boven te houden, moeten de paarswitten in elk geval niet verliezen van de Nederlandse enclave van Club Brugge. Die ploeg rekende afgelopen weekend namelijk hardhandig af met AA Gent (3-0).

Atalanta - Bologna (21.00 uur)

De ploeg van internationals Marten de Roon en Hans Hateboer is bezig aan een uitstekend seizoen, maar zal er woensdag tegen laagvlieger Bologna niet geheel gerust op zijn. Die ploeg stond halverwege maart zonder al te veel uitzicht onder de degradatietreep, maar de laatste duels werden opeens gewonnen van Cagliari, Torino en Sassuolo, waarodor het aantal zeges in heel het seizoen is verdubbeld. Krijgt die opvallende zegereeks een vervolg?

Voetbal op tv

18.30 uur: PSV - PEC Zwolle, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

19.30 uur: Sevilla - Deportivo Alavés, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Primera Division-duel

20.30 uur: RSC Anderlecht - Club Brugge, Ziggo Sport, live verslag van het Jupiler Pro League-duel

20.45 uur: Feyenoord - sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

21.00 uur: Atalanta - Bologna, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen