FC Emmen gaat de bus niet parkeren in eigen huis tegen Ajax

3 april 2019, 11:31

FC Emmen gaat woensdagavond de bus niet parkeren tegen Ajax. Hoewel de Drentenaren met slechts één punt in de laatste zes duels allesbehalve in goeden doen zijn, vindt Michael de Leeuw dat de thuisploeg zich niet helemaal moet ingraven. "Stel dat we alleen maar gaan verdedigen, dan valt de bal heus wel vroeg of laat. Daar ben ik overtuigd."

Dat stelt hij tegenover RTV Drenthe. "Ik vind dat we ook voor onze eigen kansen moeten gaan", zei De Leeuw, die hoopt op een scenario a la tegen PSV (2-2) of Feyenoord (1-4) in eigen huis. "Tegen Feyenoord hadden we namelijk momenten in een wedstrijd ook. Maar als je thuis speelt, met alle respect voor Ajax dat vol gas zal openen, moet je je momenten pakken. De bus parkeren zullen we niet doen."

Volgens De Leeuw heeft FC Emmen weinig te verliezen. "Het is duidelijk dat Ajax een fantastische ploeg heeft", weet de aanvaller. "Niemand verwacht iets van ons, wij kunnen niks fout doen. We moeten in elk geval zolang mogelijk in de wedstrijd proberen te blijven." Dat lukte tegen PSV ook, toen het in de slotfase nog een achterstand van twee doelpunten verschil goedmaakte. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen