NEC stelt driemanschap aan als opvolger van De Gier

NEC stelt driemanschap aan als opvolger van De Gier

3 april 2019 – Het driemanschap Ron de Groot, Adrie Bogers (foto) en Rogier Meijer maakt het seizoen af bij NEC. Zij volgen de dinsdag ontslagen Jack de Gier op. Clubman De Groot neemt de externe communicatie voor zijn rekening. Dat meldt NEC woensdag via de officiële kanalen.Saillant is de aanstelling van Bogers, die vorig seizoen tot de winterstop voor de groep stond. Hoewel de prestaties in orde waren, verving de clubleiding hem voor de onervaren Pepijn Lijnders. Sindsdien zijn de prestaties van schrikbarend slecht. De play-offs onder Lijnders eindigden in een fiasco, waarna hij zijn koffers weer moest pakken. De Gier werd voor dit seizoen binnengehaald als verlosser, maar onder hem moet NEC zelfs vrezen voor deelname aan de play-offs.

Na het ontslag van De Gier valt NEC terug op Bogers, die als assistent-trainer tot de technische staf behoorde. Samen met De Groot en Meijer moet hij het tij rap zien te keren. De Groot had dit seizoen de beloftenploeg van NEC onder zijn hoede, Meijer zwaaide de scepter bij Onder 19. "We hebben heel bewust de keuze gemaakt om deze staf vanuit de interne gelederen samen te stellen, omdat we daarin meer dan voldoende kwaliteit herbergen", aldus directeur Wilco van Schaik op het clubkanaal van NEC.

De Groot stond al vaker als interim-trainer voor de selectie van NEC. Als voetballer speelde hij zijn hele carrière voor de Nijmegenaren. "Met het toevoegen van Ron en Rogier weten we ons verzekerd van een complementaire staf die de clubcultuur van haver tot gort kent en precies weet wat er wordt gevraagd van het werken voor NEC en in het geval van Ron ook specifiek in een moeilijke situatie zoals deze", zegt Van Schaik. "De doelstelling van dit seizoen blijft uiteraard het bereiken van de play-offs, maar we beseffen ons goed dat dit een serieuze uitdaging gaat worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020