Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Menzo hoopt dat Ajax-fans applaudisseren voor Scherpen

Menzo hoopt dat Ajax-fans applaudisseren voor Scherpen

3 april 2019 – Stanley Menzo denkt dat Ajax een goede keuze maakt met het aantrekken van Kjell Scherpen. De voormalig goalie van de Amsterdammers hoopt wel dat de fans van de club uit de hoofdstad van Nederland de jonge keeper óók zullen accepteren. "Echt een schande hoe die jongen is bejegend door een paar fans. Ik hoop dat de Ajax-supporters in het uitvak vanavond voor hem klappen. Dan maak je direct een statement naar die andere groep."

Dat vertelt Menzo tegenover het Algemeen Dagblad. Nadat bekend werd dat Scherpen op weg was naar Ajax, kreeg hij op internet het nodige over zich heen omdat hij als jonge jongen Feyenoord-supporter – en dus anti-Ajax – was. Menzo: "Natuurlijk zal er wat extra druk op die jongen staan, maar hij moet gewoon de wedstrijd van zijn leven keepen. Zorgen voor de bevestiging dat Ajax hem niet voor niets wil hebben", vindt hij. "Als topsporter ben je dan maar met één ding bezig: presteren voor de club waar je op dat moment onder contract staat."

En dat wil Scherpen ongetwijfeld doen, bijvoorbeeld om zich te laten zien. Hoewel Menzo hem aan het begin van dit seizoen geen goede indruk vond maken bij FC Emmen, denkt hij wel dat Ajax een goede keuze maakt. "Hij heeft nog tijd om te leren. Ik heb daar wel vertrouwen in. Ajax heeft recent uitstekend werk gedaan met het scouten van de juiste keeper. Eerst Jasper Cillessen, en Andre Onana was natuurlijk ook een schot in de roos."

gerelateerd