Basisplaats verrast Pasveer: "Stond ervan te kijken"

3 april 2019, 07:51   Bijgewerkt: 3 april 2019, 07:56

Remko Pasveer was verrast dat trainer Leonid Slutsky een basisplaats voor hem had ingeruimd. De goalie moest aan het begin van dit jaar genoegen nemen met een plek achter Eduardo, maar nadat de Arnhemmers tegen ADO Den Haag opnieuw drie tegentreffers moest incasseren, wist de Russische coach genoeg. Voor Pasveer kwam het besluit als een grote verrassing.

"We kregen de laatste weken veel goals tegen", aldus Pasveer tegenover De Gelderlander na zijn eerste optreden tegen AZ (2-2). "Maar dat was voor mij geen signaal om in te grijpen. Eduardo kon niets aan die doelpunten doen. Hij kende eerder in de winter even een moeilijke fase, maar de malaise achterin lag toch zeker niet aan hem. Ik stond echt van deze keuze te kijken."

Vorig seizoen raakte Pasveer zelf nog in deze fase zijn basisplaats kwijt, destijds kreeg Jeroen Houwen de voorkeur. Hij weet dus wat zijn collega doormaakt, maar sprak er niet over met zijn ploegmaat. "Daar heeft hij nu echt geen behoefte aan. Edu is op en top een prof. We zijn topcollega's, laat daar geen misverstand over bestaan. We hebben elkaar het hele seizoen geholpen en gesteund. Maar topsport is ook hard. Hij moet dit verwerken, ik moet me nu laten gelden."

Pasveer gaf in elk geval zijn visitekaartje af tegen AZ en maakte mooie reddingen. "Ik heb mijn ambities. Ik wil met Vitesse Europees voetbal afdwingen. Dat wordt een hele toer, met zo'n zwaar programma. We krijgen PSV en Ajax. Wellicht kunnen we nog een rol spelen in het kampioenschap. Maar ik zal alles geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen