Gisteren gemist: sensationele avond Barça, degradatie Fulham

3 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 1 april.

FC Barcelona redt punt in knotsgekke wedstrijd tegen Villarreal

FC Barcelona heeft dinsdagavond in een spektakelstuk een punt overgehouden aan het duel met Villarreal. De Spaanse koploper kwam vroeg in de wedstrijd met 0-2 voor, keek vlak voor tijd tegen een 4-2 achterstand aan, maar hield door doelpunten van Lionel Messi en Luis Suárez alsnog een punt over aan het duel. De gelijkmaker van de Uruguayaan viel pas diep in de blessuretijd.

Manchester United knoeit, Babel degradeert met Fulham

Manchester United is dinsdagavond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers tegen een dure nederlaag aangelopen. De Engelse grootmacht verloor met 2-1 en deed zodoende slechte zaken in de strijd om een Champions League-ticket. Voor Fulham was de avond nog wat erger: de Londense club van Ryan Babel en Timothy Fosu-Mensah verloor met 4-1 van Watford en is uit de Premier League gedegradeerd.

De Graafschap krijgt ook in Groningen deksel op de neus

Als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. Het is een van de wetten van het voetbal die dinsdagavond maar weer eens op ging. De Graafschap was in Groningen de betere ploeg en had zeker een resultaat verdiend, maar ging met 1-0 onderuit in het hoge noorden. Javier Vet en Charlison Benschop hadden flinke kansen gemist, Groningen scoorde een kwartier voor tijd via invaller Paul Gladon wel. Groningen houdt daardoor nog altijd zicht op de play-offs.

Isak in doelpuntenfestijn weer goud waard voor Willem II

Alexander Isak heeft dinsdagavond weer eens zijn waarde bewezen voor Willem II. De Zweedse spits had met twee treffers en twee assists een enorm aandeel in de knappe 3-4 overwinning van de Tricolores op Heracles Almelo. De Heraclieden speelden met name in de eerste helft zeer zwak. Na rust leek leken zij verslagen toen Willem II uitliep naar 0-3. Heracles kwam echter nog tot twee keer toe terug in de wedstrijd.

Lyon loopt finaleplaats mis, racistische leuzen bij Juventus

Olympique Lyon heeft dinsdagavond de laatste kans op een prijs in rook zien opgaan. De Franse club van Memphis Depay en Kenny Tete werd in de halve finale van het Franse bekertoernooi uitgeschakeld door Stade Rennes (2-3). Juventus, over iets meer dan een week de tegenstander van Ajax in de Champions League, boekte een relatief eenvoudige zege op Cagliari (0-2). Het duel werd ontsierd door racistische uitingen richting Moise Kean.