Henk de Jong: "In vier dagen hebben we zes punten laten liggen"

2 april 2019, 23:50

Henk de Jong heeft er de pest in na de nederlaag van De Graafschap op bezoek bij FC Groningen (1-0). De degradatiekandidaat maakte in het Hitachi Stadion de meeste aanspraak op de zege, maar staat net als afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (1-2) weer met lege handen. En dat terwijl De Graafschap de punten heel hard nodig heeft.

Door de nederlaag blijft De Graafschap steken op de zestiende plaats. "Natuurlijk ben ik wel tevreden over het voetbal van ons. We laten in vier dagen tijd echter zes punten liggen - en een heel goed doelsaldo. Vanavond hebben we met name in de eerste helft veel kansen gehad om afstand te nemen. En dat zijn we vergeten. Dat neem ik mijn jongens overigens niet kwalijk", vertelt De Jong via de officiële clubkanalen.

De Graafschap had met name voor rust het betere van het spel. "De tweede helft was meer in evenwicht met minder kansen. Maar dan vliegt toch de derde standaardsituatie in vier dagen tijd erin", baalt de Friese trainer. "We speelden Heracles van het kastje naar de muur en konden 4-0 voor staan bij rust. Hier was dat precies hetzelfde. Heel zuur."

De Graafschap kent een zwaar programma aan het einde van het seizoen. De Superboeren spelen nog tegen AZ, PSV, VVV-Venlo, FC Emmen, Ajax en Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen