Lyon loopt finaleplaats mis, racistische leuzen bij Juventus

2 april 2019, 23:07

Olympique Lyon heeft dinsdagavond de laatste kans op een prijs in rook zien opgaan. De Franse club van Memphis Depay en Kenny Tete werd in de halve finale van het Franse bekertoernooi uitgeschakeld door Stade Rennes (2-3). Juventus, over iets meer dan een week de tegenstander van Ajax in de Champions League, boekte een relatief eenvoudige zege op Cagliari (0-2). Het duel werd ontsierd door racistische uitingen richting Moise Kean.

Olympique Lyon - Stade Rennes 2-3

Olympique Lyon trad tegen Stade Rennes aan zonder Memphis Depay, die pas halverwege de tweede helft binnen de lijnen werd gebracht door trainer Bruno Genesio. Tete behoorde niet eens tot de wedstrijdselectie en kwam zodoende helemaal niet in actie in de strijd om een ticket voor de finale van de Coupe de France.

Op het moment dat Memphis binnen de lijnen kwam, stond het 1-2 voor Stade Rennes. Via M'Baye Niang waren de bezoekers vlak voor rust op voorsprong gekomen, waarna Bertrand Traoré de score gelijktrok. Door een goal van Benjamin Andre ging Rennes weer aan de leiding, maar opnieuw kwam Lyon - dit keer door een rake penalty van Moussa Dembele - op gelijke hoogte. Het doelpunt dat Ramy Bensebaini tien minuten voor tijd scoorde, kwam Lyon niet meer te boven.

Cagliari - Juventus 0-2

Juventus heeft in een wedstrijd met een zwart randje gewonnen van Cagliari. De ongenaakbare koploper van de Serie A won ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Cristiano Ronaldo vrij simpel met 0-2 door doelpunten van Leonardo Bonucci en Kean. Laatstgenoemde kwam als invaller binnen de lijnen en besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd.

De aanhang van Cagliari had het op Kean gemunt. De jonge aanvaller werd slachtoffer van racistische uitingen,  waardoor de wedstrijd zelfs even werd stilgelegd. Door de zege staat Juventus nu liefst achttien punten los van Napoli. Komende zaterdag neemt De Oude Dame het voor eigen publiek op tegen AC Milan, daarna reizen de Italianen af naar Amsterdam voor het duel met Ajax.