Vlaar baalt: "We hadden kunnen en moeten winnen"

Vlaar baalt: "We hadden kunnen en moeten winnen"

2 april 2019 – Ron Vlaar was dinsdagavond niet te genieten na het duel tussen Vitesse en AZ. Mede door een doelpunt van de verdediger leidde de club uit Alkmaar halverwege de wedstrijd met 0-2, maar na rust gaven de bezoekers de voorsprong uit handen. Door goals van Matus Bero en Thomas Buitink eindigde de subtopperclash in 2-2.In gesprek met de NOS vertelt Vlaar dat hij vindt dat AZ het voor rust niet eens heel goed deed. "We stonden er riant voor, maar hadden voor rust misschien ook wel een derde kunnen maken als we beter gebruik hadden gemaakt van de ruimtes die zij weggaven", aldus Vlaar. "In de tweede helft wilden we een tandje bijschakelen, maar dat deden we niet. Na de snelle 2-1 moesten we overleven. We kregen nog een paar kansen op de derde goal, maar met hangen wurgen gingen we naar het eindsignaal."

Vlaar opende in Arnhem de score. Het was voor de verdediger zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden tijd. "Op de een of andere manier vallen ze goed, dat is lekker natuurlijk. Het is een fijn gevoel om een doelpunt te maken, maar uiteindelijk gaat het om winnen. Het is een cliché van jewelste, maar ik had liever niet gescoord en gewonnen."

Toekomst
Vlaar beschikt bij AZ over een aflopend contract, maar wil graag door. "We hebben nog niet gesproken, dat komt deze maand. Daar maak ik me niet zo druk om. Ik heb alles gespeeld, zit er goed in en dat is nu voor langere tijd zo. Als het zo gaat, waarom zou ik dan stoppen? Ik denk nog van waarde te kunnen zijn voor het team, ook op het veld."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020