AC Milan morst punten tegen Nederlands getint Udinese

2 april 2019, 20:58

AC Milan is er dinsdagavond niet in geslaagd het thuisduel met Udinese tot een goed einde te brengen. De Italiaanse grootmacht kwam op eigen terrein niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de club van onder anderen Hidde ter Avest, Marvin Zeegelaar, Bram Nuytinck en William Troost-Ekong.

Zowel Nuytinck als Troost-Ekong waren er in Milaan niet bij vanwege een blessure, maar Ter Avest en Zeegelaar startten wel bij Udinese. Zij zagen vroeg in de wedstrijd Milan-doelman Gianluigi Donnarumma uitvallen met een blessure. Ook Lucas Paquetá, een belangrijke schakel op het middenveld van I Rossoneri, moest nog voor rust noodgedwongen het speelveld verlaten.

Vlak na het uitvallen van Paquetá nam Milan de leiding. In twee instanties schoot Krzysztof Piatek de bal langs doelman Juan Musso. Het was voor de Poolse spits alweer zijn zevende competitiedoelpunt in tien wedstrijden voor de club uit Milaan. Nadat Ter Avest in de tweede helft was gewisseld, kwam Udinese op gelijke hoogte. Kevin Lasagna was het eindstation van een razendsnelle tegenaanval en tekende met een hard schot voor de gelijkmaker.

Door de remise blijft Milan steken op de vierde plaats en kan het tot één punt worden genaderd door het Nederlands getinte Atalanta. Lazio heeft twee wedstrijden minder gespeeld en kan Milan bij twee zeges zelfs passeren.