De Jong overwoog afgelopen zomer overstap naar Tottenham

2 april 2019, 19:27

Frenkie de Jong kon afgelopen zomer zijn loopbaan vervolgen bij Tottenham Hotspur. De 21-jarige middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van de Engelse club en overwoog de overstap te maken, maar koos er uiteindelijk voor om bij Ajax te blijven. Dat vertelt de Ajacied in gesprek met FourFourTwo.

"Het was niet het juiste moment om te vertrekken. Ik was nog niet klaar bij Ajax en had nog geen volledig seizoen op mijn eigen positie gespeeld", aldus De Jong, die dit seizoen wél op het middenveld speelt en een transfer naar FC Barcelona heeft verdiend. "In die periode was ik ook geblesseerd. 'Nog niet', dacht ik. Ik voelde dat ik nog een jaar of langer bij Ajax moest blijven."

De Jong wees Tottenham Hotspur niet direct af. "Ik heb er lang en goed over nagedacht. Tottenham is een heel stabiele club en wordt alleen maar beter. Ze geven jonge spelers de kans en Mauricio Pochettino is een trainer die jonge spelers beter maakt. Ik hou van de speelstijl en denk dat het goed bij mij zou passen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen