Excelsior op zoek naar goals: "Kan me niet schelen wie ze scoort"

Excelsior op zoek naar goals: "Kan me niet schelen wie ze scoort"

2 april 2019 – Op 17 februari wist Excelsior voor het laatst te scoren in de Eredivisie. Na de zege op FC Emmen (2-1) maakten de Rotterdammers vijf wedstrijden op rij geen doelpunt. Een zorgwekkende statistiek, erkent ook Adrie Poldervaart.De trainer van Excelsior hoopt dat zijn ploeg woensdag tegen NAC Breda eindelijk weer een keer een doelpunt maakt. "Het kan me me niet schelen wie ze scoort, als er maar gescoord wordt. Dat doen we nu al vijf wedstrijden niet. Dat betekent dat je geen wisselgeld hebt als je een goal tegen krijgt", aldus de coach in gesprek met RTV Rijnmond.

Voor de winterstop had Excelsior weinig moeite met het vinden van het doel. De laatste weken is de doelpuntenproductie echter gestokt. "Als het verklaarbaar zou zijn, zouden we het kunnen oplossen. Er zal ook een periode komen waarin we te veel doelpunten tegen krijgen, het vanuit corners fout gaat of we vanuit dode speelmomenten weer heel gevaarlijk zijn. Dat zijn tendensen in een seizoen", vervolgt Poldervaart.

Mogelijk keert Ali Messaoud - clubtopscorer - tegen NAC terug in de basis. "Ik weet nog niet of ik speel, maar de negatieve reeks moet doorbroken worden dus het kan goed zijn dat ik weer speel", aldus de middenvelder, die dit seizoen zeven keer scoorde.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020