Ten Hag: "Je kunt het niet elke keer met dezelfde elf doen"

2 april 2019, 17:53

Erik ten Hag maakt zich op voor een spannende en drukke periode waarin Ajax drie prijzen kan winnen. Na de zege op PSV zijn de Amsterdammers helemaal terug in de titelrace, maar de Eindhovenaren hebben nog altijd een voorsprong van twee punten. Wint Ajax woensdag van FC Emmen, dan bezet de ploeg van Ten Hag voor in ieder geval één dag de koppositie.

"Als je zelf je werkt goed doet, is het een voordeel. Dan komt de druk bij de tegenstander te liggen", zegt Ten Hag bij Ajax TV over het feit dat Ajax een dag eerder in actie komt dan PSV. De koploper speelt donderdag voor eigen publiek tegen PEC Zwolle. "Elke wedstrijd is zwaar en moeilijk in deze fase van de competitie. In deze fase krijg je ook vreemde uitslagen. Wij zitten in de positie dat we voor drie prijzen kunnen gaan. Dat willen we zo lang mogelijk in leven houden. Sterker: uiteindelijk moet het wat opleveren."

In en tegen Emmen kan Ten Hag geen beroep doen op Noussair Mazraoui, die na zijn rode kaart tegen PSV een schorsing uitzit. "We hebben daar met Rasmus (Kristensen, red.) en Joël (Veltman, red.) opties voor. In 29 dagen spelen we negen wedstrijden, dan heb je een brede selectie nodig. Dan kun je het niet elke keer met dezelfde elf doen. Zeker in deze fase van de competitie, waarin je ook met schorsingen te maken krijgt, moet je daarop inspelen. Dat betekent dat je weleens in verschillende samenstellingen speelt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen