Brood ziet aanknopingspunten bij NAC: "We gingen er wel voor"

2 april 2019, 16:16

Het wordt voor NAC Breda een hels karwei om directe degradatie te ontlopen. Met Ruud Brood voor de eerste keer langs de zijlijn veroverde de hekkensluiter afgelopen zondag een punt tegen VVV-Venlo (1-1). De 56-jarige coach hoopt woensdag op Woudestein voor de eerste keer te winnen.

Tegen VVV vocht NAC voor wat het waard was, maar kwam het niet verder dan een gelijkspel. Ondanks het tegenvallende resultaat, is Brood niet helemaal ontevreden. "We hebben veel kansen gecreëerd en met strijd en passie gespeeld, zelfs met tien man. Helaas hebben we niet gekregen wat we graag wilden. Iedereen trachtte zijn afspraken zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk was het in fases niet altijd even fraai, maar we gingen er wel voor. Dat is de basis", aldus Brood via de officiële clubkanalen.

Tegen Excelsior speelt NAC zijn eerste van de laatste zeven wedstrijden van het seizoen. "Excelsior heeft een team dat goed voetbal en snelheid heeft. Ze zijn het gewend om op kunstgras te acteren, daar moeten we mee omgaan", aldus Brood, die verwacht dat de Rotterdamse tegenstander het initiatief zal nemen. "En als dat niet gebeurt, hebben ze nog wel jongens voor in de omschakeling."

NAC staat na 27 wedstrijden op achttien punten en heeft een achterstand van zeven punten op zowel FC Emmen als De Graafschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen