Duitse bondsvoorzitter raakt in opspraak en vertrekt per direct

2 april 2019, 15:16

De Duitse voetbalbond (DFB) zoekt een nieuwe voorzitter. DFB-preses Reinhard Grindel is dinsdag per direct opgestapt. Hij bezweek onder de druk die ontstond na publicaties in de Duitse media over het ontvangen van geheime betalingen en het accepteren van een peperduur horloge.

Der Spiegel schreef dat Grindel geheime betalingen ontving als commissaris van een dochteronderneming van de DFB. Het zou gaan om een bedrag van 78.000 euro. BILD deed er een schepje bovenop en publiceerde dat de bondsvoorzitter horloge ter waarde van zesduizend euro accepteerde als cadeau van een Oekraïense oligarch Grigori Surkis. Dat bleek de druppel.

'Surkis had geen economische belangen in de DFB. Voor mij was dit puur een privé cadeau, ik ging ervan uit dat ik dit kon accepteren', schrijft Grindel in een verklaring op de DFB-website. 'Ik kende het merk van het horloge niet, ik had ook geen idee van de waarde. Dat is een grote fout geweest. Ik had de schijn van een oneerlijke actie kunnen voorkomen. Ik ben geschokt dat ik hierdoor mijn functie als DFB-voorzitter moet opgeven. Ik was ervan overtuigd dat ik niets verkeerd deed. Het maakt mij verdrietig. Ik vraag om een eerlijke beoordeling, maar helaas is er een einde gekomen aan een periode van drie jaar.'

Tot de verkiezingen in september nemen Rainer Koch en Reinhard Rauball de honneurs waar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen