SC Heerenveen
0 – 0
FC Twente

KNVB trachtte bekerfinale Ajax - Willem II te verzetten

KNVB trachtte bekerfinale Ajax - Willem II te verzetten

2 april 2019 – De KNVB ondernam twee serieuze pogingen om de bekerfinale tussen Ajax en Willem II te verzetten. Dit vanwege Ajax en het eventueel bereiken van de halve finale van de Champions League. Echter mislukte beide pogingen en paste de bond het Eredivisie-schema wederom aan."Niet als eerder met de insteek om Ajax de optimale ruimte te geven, maar in dit geval om de wedstrijden überhaupt te kunnen spelen", licht manager competitiezaken Jan Bluyssen toe op KNVB.nl. "De vereiste ruimte tussen wedstrijden bedraagt volgens UEFA- en KNVB-bepalingen minimaal twee volle etmalen."

Omdat verzetten van de bekerfinale niet lukte, kwam de KNVB uit bij het huidige scenario. "Waarin niet alle wedstrijden uit de voorlaatste speelronde tegelijkertijd worden afgewerkt. Het liefst hadden we dit voor fans en de clubs voorkomen, maar andere opties waren er niet."

Ajax' wedstrijden tegen FC Groningen en Vitesse zijn met een dag vervroegd om de verplaatsing van De Graafschap - Ajax op 28 april mogelijk te maken. Wanneer de Amsterdammers de halve finale van de Champions League halen, gaat het treffen in Doetinchem naar 26 april.

Lees meer: KNVB past schema nu al aan voor Ajax: twee duels verplaatst

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019