Roda JC-doelman Muyters uitgefloten: "Dit gaat ons niet helpen"

Roda JC-doelman Muyters uitgefloten: "Dit gaat ons niet helpen"

2 april 2019 – Roda JC-doelman Tom Muyters en het eigen publiek leven in onmin met elkaar. In de thuiswedstrijd van maandag tegen Jong FC Utrecht (2-1) klonk bij balcontact van Muyters cynisch gejuich, bij iedere verkeerde pass floten de fans hem uit. "Dit gaat ons niet helpen als dit iedere thuiswedstrijd gebeurt", aldus ploeggenoot Mitchel Paulissen, die gisteren de winnende maakte.

"Er moet iets gebeuren. Ik weet niet waarom ze het doen, maar het is niet fijn", aldus de matchwinner tegen FOX Sports. "Ik denk dat wij allemaal hetzelfde willen en dat is vooral thuis wedstrijden winnen. Dit helpt ook andere jongens niet, zij gaan minder vertrouwen spelen. Je ziet ook dat er andere keuzes worden gemaakt."

Muyters weigerde na afloop het publiek te bedanken voor hun komst. Na een wegwerpgebaar zocht hij de kleedkamers op. De Belg heeft sinds drie wedstrijden zijn plek onder de lat weer terug. Hij stond een tijdlang geblesseerd langs de kant en kreeg Radomir Novakovic de voorkeur, ook nadat Muyters terugkeerde in de wedstrijdselectie. Vanaf de derby tegen MVV zijn de rollen weer omgedraaid.

gerelateerd