Spoorboekje: Ajax naar Emmen, Stevens treft Klaassen in beker

3 april 2019, 08:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 3 april.

Wedstrijden

FC Emmen - Ajax (20.45 uur)

Zelfverzekerd reist Ajax vandaag naar Drenthe. Drie dagen na de zege op PSV (3-1) ligt de titelrace weer helemaal open, maar kan Ajax zich geen miskleunen meer veroorloven. Op papier moet FC Emmen vanavond geen probleem vormen voor de Amsterdammers. Echter bewees de Eredivisie-debutant al dat het resultaat kan boeken tegen topclubs. PSV ervoer het bij de competitiehervatting, toen het een 0-2 voorsprong verspeelde.

Schalke 04 - Werder Bremen (20.45 uur)

Huub Stevens moet Schalke 04 behoeden voor degradatie, maar de Limburger is met zijn geliefde club ook in de race voor eremetaal. In de kwartfinale van de Duitse beker treffen die Königsblauen vanavond Werder Bremen, dat in de Bundesliga bezig is aan een goed seizoen. Stevens boekte zaterdag bij Hannover zijn eerste zege sinds zijn rentree bij Schalke. Dat smaakt naar meer, of zitten Davy Klaassen en consorten dwars?

Sporting Portugal - Benfica (21.45 uur)

Marcel Keizer kan een uitstekende serie met Sporting Portugal bekronen met het bereiken van de bekerfinale. Zes van de zeven competitiewedstrijden werden gewonnen. Toch blijft de landstitel ver weg en zou winst van de Taça de Portugal een mooie troostprijs zijn. Eerder won Sporting ook al de Taça de Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. Om wederom de finale te bereiken, moet het in de return afrekenen met Benfica. De uitwedstrijd eindigde in 2-1, dus dat biedt perspectief. Tegenvaller is wel de absentie van Bas Dost, die met een knieblessure kampt.

Voetbal op tv

18.30 uur: VVV-Venlo - FC Utrecht, FOX Sports 1 - live verslag uit Eredivisie

18.55 uur: Empoli - Napoli, Ziggo - live verslag uit Serie A

19.45 uur: Fortuna Sittard - ADO Den Haag, FOX Sports 2 - live verslag uit Eredivisie

19.45 uur: Excelsior - NAC Breda, FOX Sports 3 - live verslag uit Eredivisie

20.00 uur: Tottenham Hotspur - Crystal Palace, Ziggo - live verslag uit Premier League

20.35 uur: Manchester City - Cardiff City, Ziggo - live verslag uit Premier League

20.45 uur: FC Emmen - Ajax, FOX Sports 1 - live verslag uit Eredivisie

21.25 uur: Valencia - Real Madrid, Ziggo - live verslag uit La Liga

22.10 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvattingen uit Eredivisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen