De Gier krijgt weer dreun met NEC: "Ik ben ontgoocheld"

2 april 2019, 08:19

Jack de Gier blijft moeizaam presteren met NEC. De oefenmeester staat met zijn ploeg slechts veertiende en kreeg maandag met liefst 4-0 klop Jong AZ. Ondanks dat blijft hij strijdbaar.

"Het leven gaat niet altijd over rozen", zegt De Gier tegen Omroep Gelderland. "Een wanprestatie? Ja, als je met 4-0 hier verliest is dat zo. Ontgoocheld? Ja dat ben ik", baalt de coach. Hij zocht naar een verklaring voor de zware nederlaag. "We werden op het middenveld overlopen. We kwamen niet in de duels. Er was geen coaching bij overnames. Het glipt uit te handen na toch een aardig begin vond ik. Vlak voor rust maken ze ook nog 2-0."

Meteen na rust werd het zelfs 3-0 voor de nummer achttien van de Eerste Divisie. "Dan speel je een verloren wedstrijd", zag De Gier. "Of ik dan uit mijn plaat ga? Ja, voor een gedeelte wel. Maar het helpt ook niet om dat altijd te doen. Je moet ook het voetbalgedeelte bespreken en analyseren. Ik zag ook spelers uitglijden. Dat is dan wel typerend. We gingen inderdaad richting de play-offs en maakten een mooie serie. Nu wordt de play-offs een lastig verhaal. 

Uiteraard komt ook de positief van De Gier onder druk te staan door de slechte reeks. "Ik heb altijd gezegd dat ik daar dan niets aan kan doen. Ik ben trainer en blijf evalueren. Ik geef niet op", zegt De Gier.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen