Cambuur boekt grootste uitzege ooit, zeldzame nederlaag Twente

1 april 2019, 21:58

SC Cambuur heeft in de 32ste ronde van de Eerste Divisie de grootste uitzege uit de clubhistorie geboekt. Op bezoek bij Jong Ajax wonnen de Friezen met liefst 0-6. Koploper FC Twente verloor voor het eerst sinds eind november weer eens, ditmaal op bezoek bij RKC (4-1). Sparta liep dankzij de overwinning tegen MVV drie punten in op de Enschedeërs.

RKC Waalwijk – FC Twente 4-1

Voor FC Twente betekende de verliesbeurt op bezoek bij RKC de eerste competitienederlaag sinds 30 november 2018, toen de Enschedeërs in eigen huis met liefst 2-5 onderuit gingen tegen Jong Ajax. De beweeglijke aanvallers van RKC waren de Tukkers maandagavond te machtig. Met name Dylan Seys, in het verleden nog actief voor Twente, was een grote plaag voor de Twente-defensie. Na een klein kwartier bediende hij Mario Bilate, die prima binnenkopte: 1-0. Vlak voor rust maakte Seys op aangeven van Emil Hansson de tweede. Twente kreeg tussendoor wel kansjes, zo was Fred Friday onder anderen slordig, maar wist mede door puik keeperswerk van Etienne Vaessen niet te scoren.

Sparta – MVV 2-0

Het duel tussen Sparta en MVV ontbrandde pas na rust. In de eerste helft was Sparta de betere partij, maar wist het niet te scoren. Daar kwam na de theepauze verandering in. Vrij direct was het Ragnar Ache die na een schot van Lars Veldwijk van dichtbij scoorde: 1-0. Drie minuten later was het Veldwijk zelf die de bal hard in de lange hoek schoot en daarmee de Rotterdammers een stuk comfortabeler in het zadel hielp. De thuisploeg bleef daarna beter, MVV creëerde bijzonder weinig, en was in de persoon van Deroy Duarte met een kopbal dicht bij de 3-0, maar die viel niet meer.

Jong Ajax – Cambuur 0-6

Go Ahead Eagles-Telstar 2-3

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Go Ahead Eagles-clubicoon Richard Thannhauser begon Telstar scherp aan het duel. Binnen de minuut stonden de gasten op voorsprong door een doelpunt van FC Groningen-huurling Ahmad Mendes Moreira. Tien minuten later deed Jaroslav Navratil wat terug voor de thuisploeg. Vervolgens gebeurde er niet bijzonder veel. Na rust schoot Melle Springer de bezoekers van dichtbij op voorsprong. Go Ahead Eagles mocht vervolgens een penalty nemen, die door invaller Thomas Verheijdt prima binnen werd gewerkt: 2-2. Diezelfde Verheijdt miste luttele minuten later dé kans op 3-2. Dat kwam Go Ahead duur te staan, want Dylan Mertens maakte vlak voor tijd alsnog de winnende voor Telstar.

Overige uitslagen:

Almere City – Helmond Sport 3-0

FC Den Bosch – Jong PSV 3-1

FC Eindhoven – TOP Oss 2-1

FC Volendam – FC Dordrecht 3-4

Jong AZ – NEC 4-0

Roda JC – Jong FC Utrecht 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen