Buijs wil besloten trainen: "Buitenwereld hoeft niet alles te zien"

1 april 2019, 16:31

Als het aan Danny Buijs ligt, gaat er het een en ander veranderen bij FC Groningen. De hoofdtrainer zou het liefst vaak achter gesloten deuren trainer en pleit bovendien voor doeken langs het trainingsveld om het lawaai en de wind buiten de deur te houden.

Momenteel traint Groningen één keer per week besloten, maar als het aan Buijs ligt dan wordt dat vaker. "Mijn persoonlijke mening is dat de buitenwereld niet alles hoeft te zien wat er bij een club gebeurt", zegt Buijs tegen Dagblad van het Noorden. "Als ik morgen naar het theater ga, koop ik ook gewoon een kaartje zonder dat ik getuige ben van het hele voortraject. Ik verbaas me er in de voetballerij wel eens over - en dat is typisch Nederlands - dat mensen denken dat de verplichting er is bij een club dat alles maar open en toegankelijk moet zijn. Dat typeert ons dan blijkbaar als volksclub. Ik kan je zeggen, in geen enkele andere tak van sport gaat het zo en in het buitenland kom je niet eens het trainingscomplex op."

Buijs verwacht dat Groningen steeds vaker achter gesloten deur zal gaan trainen. "Ik denk dat het daar in de komende jaren ook naartoe gaat. En dat doet niets af aan het feit dat wij niet transparant zijn". stelt hij. "Het heeft ook niets te maken met tactiek, maar gewoon met de rust waarin we willen werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen