FC Emmen licht optie in het contract van Ajax-doelwit Scherpen

FC Emmen licht optie in het contract van Ajax-doelwit Scherpen

1 april 2019 – FC Emmen heeft de optie in het contract van Kjell Scherpen gelicht. Dat betekent dat het Ajax-doelwit tot medio 2020 vastligt in Drenthe. Voor Jafar Arias geldt hetzelfde. Emmen stuurde ook tien formele ontslagbrieven. Dit meldt de Eredivisie-debutant maandagmiddag via de officiële kanalen.

Emmen zegde de contracten van Hilal Ben Moussa, Emil Bijlsma, Henk Bos, Jason Bourdouxhe, Stef Gronsveld, Gersom Klok, Kasper Oldenburger, Tim Siekman, Dennis Telgenkamp en Keziah Veendorp op. De club zal met een aantal in gesprek gaan over een nieuwe verbintenis.

Met de contractverlenging van Scherpen voert Emmen vooral zijn transferwaarde op. De doelman staat in serieuze belangstelling van Ajax. De Amsterdammers halen hem graag naar de Johan Cruijff ArenA, zo bevestigde Marc Overmars zondag.

Het lijkt er dan ook op dat Scherpen, ondanks zijn contractverlenging, Emmen gaat verlaten. De Drentse club heeft voor volgend seizoen in ieder geval Alexander Bannink, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Wouter Marinus, Nico Neidhart, Michael Chacon en Glenn Bijl onder contract staan. Met alle andere contractspelers in de eerste selectie is Emmen in gesprek of ligt er inmiddels een aanbieding op tafel.

gerelateerd