Speler van de Week: Stoïcijnse Neres toont emotie bij Ajax

Speler van de Week: Stoïcijnse Neres toont emotie bij Ajax

1 april 2019 – David Neres was allesbeslissend in de Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV: met een man minder versierde de Braziliaan een strafschop en maakte hij in blessuretijd de allesbeslissende 3-1 namens de Amsterdammers. Zijn heldenrol vol emotie in de Johan Cruijff ArenA maakte de aanvaller Speler van de Week bij FCUpdate.nl.De vreugde-explosie van David Neres na zijn doelpunt tegen PSV was misschien wel alleszeggend: de Braziliaan voelt zich goed momenteel. Heel erg goed. En andersom hebben de Amsterdamse fans de aanvaller ook helemaal in hun hart gesloten: nog niet zo lang geleden was hij het kind van de rekening geworden en leek hij voor 43 miljoen euro op weg naar China. Inmiddels heeft hij op fraaie wijze gedebuteerd in de nationale ploeg van Brazilië, een belangrijk doelpunt gemaakt in Madrid en de topper tegen PSV beslist.

Het kan verkeren in de voetballerij, maar Neres zal geen seconde spijt hebben dat hij het grote geld heeft laten liggen. De aanvaller maakt de mooiste periode uit zijn loopbaan door en wordt op handen gedragen. Werd hem nog weleens verwijten afstandig te zijn – de blik van Neres oogt weleens emotieloos, dromerig – is dat inmiddels niet meer mogelijk. De vreugde-uitbarsting met de Ajax-fans laat zien dat hij wel degelijk zeer betrokken is.

Gevoelens toonde hij ook bij zijn debuut bij de Goddelijke Kanaries: de zenuwen toen hij een liedje moest zingen voor de groep sprak hij openlijk uit en na het duel was het geëmotioneel met de shirts in zijn handen. Ook daar maakte Neres een uitstekende indruk: een straatvoetballer met veel effectiviteit. Dat toonde hij vorig seizoen overigens ook al, toen hij met veertien treffers en twaalf assists al Ajax' MVP was.

Desondanks bleef er lang twijfel over de Braziliaan, die gedurende dit seizoen ook even op de bank belandde. Daar hoeft Neres niet langer bang voor te zijn: iedereen heeft hem definitief in zijn hart gesloten, onder wie trainer Erik ten Hag. De stoïcijnse Neres is gesmolten en heeft zich verspreid over alle Ajax-fans. Wie had dat drie maanden geleden kunnen denken.

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019