Van den Brom: "We weten dat de druk erop staat bij Vitesse"

1 april 2019, 15:33

Waar AZ in een vaste formatie speelt, wisselt aanstaande tegenstander Vitesse regelmatig. Ook John van den Brom ziet dat de puzzel in Arnhem nog niet gelegd is. "We moeten dus afwachten met welke jongens ze aan de aftrap staan", blikt Van den Brom vooruit op het duel van dinsdag.

"Het is een lastige uitwedstrijd. Vitesse geeft je veel tijd en ruimte om te voetballen", zegt de AZ-trainer op het clubkanaal van de Alkmaarders. "Zelf hebben ze goede spelers, maar de resultaten zijn wisselend. We weten ook dat bij Vitesse de druk erop staat om het seizoen zo goed mogelijk te eindigen. Met veel clubs hebben we hetzelfde doel: Europees voetbal halen. Dat geldt voor Vitesse en voor ons. Wij staan er beter voor, maar het wordt niet makkelijk."

AZ heeft de felbegeerde derde plaats inmiddels in handen. Na afgelopen weekend hebben de Noord-Hollanders een voorsprong van drie punten op Feyenoord. Dat had Van den Brom van tevoren niet gedacht. "Eerlijk gezegd niet, dat was niet reëel om te denken. In de winterstop was het gat elf punten. In 2019 hebben we laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan. Dat heeft ook te maken met de mindere periode van Feyenoord. Nu zijn we er overheen en willen we het vasthouden."

Van den Brom moet het dinsdag stellen zonder de geschorste Adam Maher. Calvin Stengs en Stijn Wuytens vormen vraagtekens.

Lees ook: Eduardo moet bij Vitesse vrezen voor zijn plekje onder de lat

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen