Te Wierik: "Niet vergeten waar FC Groningen vandaan komt"

1 april 2019, 09:59

Mike te Wierik relativeert de verwachtingen rondom FC Groningen. Na de opmars worden de noorderlingen geschaard onder kanshebbers voor de play-offs om Europees voetbal. Ook na de nederlaag van zaterdag tegen AZ (1-0) is die kans reëel, maar Te Wierik wil het daar niet over hebben. "We moeten niet vergeten waar we vandaan komen", aldus de Groningen-captain.

Groningen treft in de komende twee wedstrijden De Graafschap en Excelsior, beide degradatiekandidaten komen op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. "Heel Nederland verwacht inmiddels van FC Groningen dat we even zes punten gaan pakken. Vooropgesteld, ik vind ook dat dat moet, maar zo gemakkelijk is het natuurlijk niet", stelt Te Wierik in het Dagblad van het Noorden.

Volgens de aanvoerder staat Groningen op een kruispunt. "We hebben een mooie serie neergezet en bij AZ kan je verliezen, maar als we tegen De Graafschap niet doen wat we moeten doen, is alles wat we de afgelopen maanden hebben opgebouwd voor niets geweest. Dan beginnen we weer helemaal opnieuw", aldus Te Wierik, die aangeeft dat Groningen De Graafschap niet kan onderschatten. "Dat zou helemaal nergens op slaan. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen. Gewoon lekker normaal blijven doen en keihard blijven werken. Er is geen enkele reden om naast onze schoenen te gaan lopen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen