Viergever verliest bij Ajax onderuit: "We waren ongelukkig"

Viergever verliest bij Ajax onderuit: "We waren ongelukkig"

1 april 2019 – Nick Viergever keerde zondagmiddag voor het eerst terug in het stadion terug waar hij afgelopen zomer de deur achter zich dichttrok. Maar het werd geen wedstrijd om nog lang bij stil te staan: PSV verloor de topper op bezoek bij Ajax, waarbij de verdediger voortijdig naar de kant werd gehaald omdat hij afgelopen week ziek was. Ondanks het verlies is het voor paniek nog veel te vroeg, vindt Viergever.Met vriendelijke schouderklopjes en begroetingen van Ajacieden die langs lopen, staat Nick Viergever de pers te woord. Zijn tijdelijke terugkeer in de Johan Cruijff ArenA verliep voor zijn oude teamgenoten een stuk prettiger dan voor de verdediger van PSV. Althans, in de score. In het spel vond Viergever het verschil helemaal niet zo groot tussen beide ploegen. "In de eerste helft had Ajax wel meer balbezit, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Ze hadden geen uitgespeelde kansen, wel een paar mogelijkheden. Maar wij waren in de counter ook erg gevaarlijk, vooral via Hirving Lozano."

De manier waarop het eerste doelpunt viel, was volgens de PSV'er wat dat betreft wel typerend voor de eerste helft. "Ook dat was geen echte kans van Ajax, maar gewoon een miscommunicatie bij ons. Een lullig moment", wist Viergever, die wel erkende dat de Amsterdammers meer de overhand hadden. Maar in de tweede helft waren de rollen juist omgedraaid. "Met een grote kans voor Chucky, die op Andre Onana schoot. Na de 1-1 hebben we ook nog kansen gehad op 1-2, iedereen voelde dat we de wedstrijd konden pakken."

Penalty-moment
Maar op het moment dat PSV ging stormen, maakte Daniel Schwaab een overtreding op David Neres en mocht Dusan Tadic vanaf elf meter aanleggen. "Een cruciaal moment, vanaf daarna ging Ajax de voorsprong vol verdedigen. In de slotfase, toen wij va-banque speelden, maakten ze ook nog de 3-1, maar dat maakt dan niets meer uit", wist Viergever.

Op dat moment stond de centrale verdediger echter al niet meer op het veld. Trent Sainsbury kwam Viergever na zeventig minuten vervangen: het pijpje was simpelweg leeg nadat hij tijdens de interlandperiode met ziekte kampte. "Ik ben een goede week ziek geweest, dus ik was niet helemaal fit. De krachten waren op", aldus de achterhoedespeler, die vanaf de bank zag hoe Neres het duel besliste.

Titelstrijd
En dus ging het bezoek op bezoek bij zijn oude werkgever niet zoals gehoopt: de titelstrijd ligt namelijk weer helemaal open. "Iedereen had het gevoel dat er meer ingezeten had bij ons", baalde Viergever, die zijn ploeggenoten weinig kon verwijten. "We hebben de dingen gedaan die we hadden afgesproken en we voetbalden zoals we wilden. We waren een beetje ongelukkig en dan kun je verliezen: je moet ook realistisch zijn."

Maar net als alle andere PSV'ers wilde Viergever nog van geen paniek weten. "We staan nog altijd twee punten voor, net als na speelronde 1. We moeten geen rare dingen doen of hopen, gewoon de afspraken blijven naleven als team. We hebben alles nog in eigen hand, als we de dingen blijven uitvoeren zoals we afspreken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019