Ten Hag trots op Ajax: "Zag bepaalde overlevingsdrang"

31 maart 2019, 20:22   Bijgewerkt: 31 maart 2019, 21:04

Ajax moest winnen van PSV om weer mee te doen om de titel en slaagde in die missie. Met tien man won de nummer twee van de Eredivisie met 3-1 van de koploper. Erik ten Hag is met name te spreken over de mentaliteit van zijn spelers.

Met tien man ging Ajax van 1-1 naar 3-1. "Ik zag een bepaalde overlevingsdrang. Wanneer je met tien man twee goals maakt tegen PSV, is de zege dik en dik verdiend", zegt de trainer tegen de NOS. "We kunnen vaak tot grote hoogtes stijgen, maar het gaat erom dat je er ook staat in de moeilijkere duels, tegen stugge tegenstanders met minder aansprekende namen. Op 100 procent, want op 99 procent gaat niet."

Dat Noussair Mazraoui rood kreeg voor zijn charge op Angelino, begrijpt Ten Hag wel. "Het was rood, dat was duidelijk. Het was vooral vervelend dat daarna meteen de gelijkmaker erin zat. We hadden de wedstrijd onder controle, creëerden niet veel kansen, maar lieten ook niets toe", aldus de trainer. Woensdag speelt Ajax tegen FC Emmen, terwijl PSV pas een dag later in actie komt. "Dat kan een klein psychologisch voordeel zijn, maar het gaat erom dat je op het eind bovenaan staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen