PSV-schlemiel Schwaab steekt na fouten hand in eigen boezem

31 maart 2019, 19:35

Daniel Schwaab steek de hand in eigen boezem. De verdediger van PSV speelde bij de eerste twee doelpunten van Ajax een negatieve hoofdrol. Hij werkte de bal in eigen doel na een miscommunicatie met Jeroen Zoet en veroorzaakte een penalty, net nadat PSV zelf op weg leek naar de 1-2.

Schwaab wilde bij de 1-0 van Ajax voor de bal gaan, wetende dat hij een tegenstander in de rug had. "Op het laatste moment zag ik dat Jeroen er nog was. Als hij de bal kan pakken, moet hij roepen", zegt de Duitser tegen FOX Sports. "Misschien riep hij ook, maar hoorde ik dat niet door het lawaai. We moeten er nog samen over praten. Als verdediger kom je soms in zo'n situatie."

Het veroorzaken van de penalty vindt Schwaab kwalijker. Op de achterlijn tikte hij David Neres aan, terwijl de Ajacied geen afspeelmogelijkheden had én Ajax ook nog met tien man speelde. "Dat mag mij niet gebeuren. Ik raakte hem, hij liep eerst verder, maar hij voelde dat hij naar de grond kon", trekt de PSV'er het boetekleed aan. "Je moet altijd eerlijk en kritisch zijn. We gaan verder, we staan nog twee punten voor op Ajax. Als we alles winnen, zijn we straks gewoon kampioen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen