Liverpool komt weer aan kop dankzij late zege op Spurs

31 maart 2019, 19:28

In een fraaie Premier League-kraker heeft Liverpool gewonnen van Tottenham Hotspur: 2-1. Kort voor tijd stond het nog 1-1 en streden beide teams voor de winnende goal, die door de bezoekers gemaakt leek te gaan worden. Het geluk was echter aan de zijde van de thuisploeg, die door een late eigen goal van Toby Alderweireld toch nog won.

Pas in de 95ste kreeg Liverpool de nummer drie van het klassement op de knieën. Een kopbal werd door Alderweireld over de eigen doellijn gewerkt, wat voor een enorme ontlading zorgde op Anfield Road. Het doelpunt leek er niet meer te komen in de periode voor het doelpunt. Tottenham kreeg namelijk de grootste kansen via Moussa Sissoko en Dele Alli. De Fransman liet een enorme mogelijkheid en kort daarna schoot Alli net naast. Het was tekenend voor de open slotfase waarin beide teams voor de winst gingen. Ook Liverpool kreeg een grote mogelijkheid, maar zag een prima poging van Trent Alexander-Arnold gekeerd worden door Hugo Lloris. Het leek dus in 1-1 te eindigen, totdat Liverpool in de 95ste minuut alsnog scoorde. Het was wel loon naar werken voor Liverpool, dat in de slotfase met vier aanvallers speelde.

Een zeer belangrijke zege, die er niet meer leek te komen. En dat ondanks een vrij vroege voorsprong voor de thuisploeg. Roberto Firmino kopte al na zestien minuten raak uit een fijne voorzet van Andy Robertson. De Schot gaf al zijn negende assist van het seizoen voor Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis stonden.

Dat was dus een goed begin voor de topclub en een verdiende voorsprong. Twintig minuten voor tijd kwam Tottenham echter langszij. Op aangeven van Christian Eriksen schoof Lucas Moura het speeltuig prima in het doel. Hij scoorde eerder dit seizoen al tegen Manchester United en FC Barcelona en was vandaag dus wederom belangrijk in een topduel.

Ondanks dat was het dus weer niet genoeg voor Tottenham. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft nu vier uitduels op rij verloren in de Premier League en kan maandag, als Arsenal van Newcastle United wint, worden gepasseerd door de rivaal. Liverpool komt weer aan kop en heeft twee punten voorsprong op Manchester City. De achtervolger heeft nog wel een duel in te halen, maar Liverpool heeft vandaag in ieder geval mentaal een knappe stap gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen