Chelsea boekt gestolen zege na buitenspelgoal tegen Cardiff City

31 maart 2019, 17:07

Chelsea is op bezoek bij degradatiekandidaat Cardiff City door het oog van de naald gekropen. De Londenaren wonnen in Wales onverdiend met 1-2, mede door een gelijkmaker die vanwege buitenspel nooit had mogen tellen. De winnende treffer viel bij het ingaan van de blessuretijd.

In het Cardiff City Stadium liet Chelsea het volledig afweten. The Blues hadden weliswaar veel meer balbezit, maar schoten voor de rust slechts één keer op goal. De problemen voor Chelsea stapelden zich vroeg in de tweede helft serieus op. Victor Camarasa nam een voorzet van Harry Arter in een keer uit de lucht en liet daarmee doelman Kepa verbijsterd achter.

Maurizio Sarri greep in en bracht Eden Hazard binnen de lijnen. De Belg zorgde voor meer leven in het elftal van Chelsea. Het resulteerde uiteindelijk in de 1-1, waar doelpuntenmaker Cesar Azpilicueta meters buitenspel stond. Cardiff City deed terecht zijn beklag, maar Chelsea had daar maling aan. De extra tijd liep net, of Olivier Giroud kopte een afgemeten voorzet van Willian achter Neil Etheridge en bezorgde de Fransman zijn ploeg een gestolen overwinning.