Utrecht wint emotioneel duel in extremis van Feyenoord

31 maart 2019, 16:34   Bijgewerkt: 31 maart 2019, 21:48

FC Utrecht heeft Feyenoord zeer veel pijn gedaan in de strijd om plek drie in de Eredivisie. De ploeg uit de Domstad won in eigen huis in de absolute slotfase nog met 3-2. Via Urby Emanuelson en Sander van de Streek was het elftal van Dick Advocaat op 2-0 gekomen, maar door treffers van Sam Larsson en Robin van Persie raakte het die ruime voorsprong ook weer kwijt. In de laatste seconden trof Timo Letschert toch nog doel en bezorgde hij Utrecht daarmee drie punten in een emotioneel duel.  

Na deze mooie acties was het tijd voor het voetbal. Feyenoord moest winnen om AZ bij te houden in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie, terwijl FC Utrecht de vijfde plek kon overnemen bij een zege. In de eerste minuten was Utrecht fel, maar daar bleef het vervolgens ook lange tijd bij. Feyenoord mocht de bal hebben en het spel gaan maken en dat leverde het team van Giovanni van Bronckhorst ook de eerste mogelijkheden op. Larsson stuitte met zijn schot op doelman David Jensen en Tonny Vilhena schoot de herkansing daarna te slap in. Even later leek Van Persie zich perfect vrij te maken met een kapbeweging, maar hij gleed weg op het moment dat hij oog in oog met Jensen wilde binnenschieten.

Utrecht had moeite om op welke manier dan ook door de defensie van Feyenoord te komen. Voetballend lukte dat nauwelijks en het had dan ook standaardsituaties nodig om gevaarlijk te worden. Jean-Christophe Bahebeck kon bijvoorbeeld net niet lekker uithalen toen hij na een vrije trap de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg. Kort daarna kwam Utrecht tegen de verhouding in zelfs op voorsprong. Niet geheel verrassend ging dat via een standaardsituatie. Vilhena maakte een overtreding op Bahebeck en Emanuelson schoot een vrije trap langs de muur en via de paal achter Kenneth Vermeer. Het liet zien dat je niet altijd met vlotte combinaties je tegenstander pijn kunt doen. Feyenoord zocht daarna tevergeefs naar de snelle gelijkmaker. Een inzet van Vilhena rolde onder meer naast na terugleggen door Nicolai Jørgensen op de achterlijn en een serie corners en voorzetten in de blessuretijd van de eerste helft leverden ook geen treffer op. Zo zocht Utrecht met een voorsprong de kleedkamer op.

De eerste helft was bij vlagen zeer saai en in het eerste kwartier na rust veranderde dat niet. De beste kans was voor de thuisploeg, maar Vermeer kwam keurig uit en pareerde zo een schot van Gyrano Kerk. Zo goed als de Feyenoord-keeper daar wist in te grijpen, zo gruwelijk mis ging het na een uur. Vermeer had een dramatische uittrap in huis en schoof de bal bij een Utrechter in de voeten. Dit resulteerde in de 2-0, omdat Van de Streek die fout tot doelpunt promoveerde. Bij Feyenoord werd meteen ingegrepen. Steven Berghuis, die verrassend op de bank moest beginnen, kwam in het veld. Dit had direct effect, want luttele seconden later lag de aansluitingstreffer via Larsson in het net: 2-1.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Utrecht: David Jensen 5,5; Sean Klaiber 6, Timo Letschert 7, Willem Janssen 6,5, Nicolas Gavory 6; Riechedly Bazoer 6, Joris van Overeem 6,5, Sander van de Streek 6,5, Urby Emanuelson 7,5 (79. Rico Strieder -); Gyrano Kerk 6,5 (88. Nick Venema -), Jean-Christophe Bahebeck 7 (76. Michiel Kramer -)

Feyenoord: Kenneth Vermeer 5,5, Cuco Martina 6, Eric Botteghin 6 (63. Steven Berghuis 6,5), Sven van Beek 6, Ridgeciano Haps 6; Jordy Clasie 6,5 (82. Yassin Ayoub -), Robin van Persie 6,5, Tonny Vilhena 7; Jens Toornstra 6,5 (88. Orkun Kökçü -), Nicolai Jørgensen 6,5, Sam Larsson 6,5

Man of the match: Het publiek, vanwege het mooie eerbetoon voorafgaand en tijdens de wedstrijd.

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen