PEC laat degradatiezone steeds meer achter zich

31 maart 2019, 16:36   Bijgewerkt: 31 maart 2019, 16:45

PEC Zwolle heeft verder afstand genomen van de onderste plekken. Het elftal van Jaap Stap klopte zondagmiddag FC Emmen (3-0), dat zich steeds meer zorgen moet gaan maken. PEC Zwolle speelde allesbehalve groots, maar trof een matig Emmen. Lennart Thy was aan Zwolse zijde de gevierde man met twee treffers nadat Vito van Crooy de Zwollenaren al vroeg op voorsprong had gezet.

De eerste vier minuten van PEC Zwolle - FC Emmen had het muis stil moeten zijn ter nagedachtenis van de vier slachtoffers die vielen tijdens de aanslag in Utrecht van zo'n twee weken geleden. Echter, na drie minuten stilte werd deze stilte onderbroken door een doelpunt van de thuisploeg. Younes Namli veroverde de bal op de helft van Emmen en met een slim chipje stuurde hij Van Crooy de diepte in. De aanvaller kwam oog in oog met Kjell Scherpen en schoot de bal tussen de benen van de keeper door in het doel. Dat betekende opnieuw een dramatische start voor FC Emmen, dat twee weken geleden tegen Fortuna ook al na twee minuten spelen op achterstand stond.

PEC kreeg hierna kansen om de score te verdubbelen, vooral via de zijkanten werd er meermaals gevaar gesticht. Namli kreeg hierop misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Een perfecte voorzet van Gustavo Hamer belandde bij Namli, die de bal op vijf meter van het doel vrij voor het inkoppen had, maar de aanvoerder zag dat Scherpen een knappe redding in huis had.

Na een minuut of twintig was het dan eindelijk een keer Emmen die wat creëerde. Een voorzet vanaf de rechterkant viel op het hoofd van de diepgaande Michael de Leeuw, hij kopte de bal centimeters naast. De grootste kans voor de bezoekers kwam vijf minuten voor de rust, een corner van Anco Jansen bleef liggen voor de voeten van Luciano Slagveer. De rappe aanvaller van Emmen kon vrij uithalen van een meter of elf, maar schoot de bal veel te wild over.

PEC Zwolle zakte in na de openingstreffer en probeerde via de counter met de snelheid van Mike van Duinen gevaarlijk te worden. In de extra tijd van de eerste helft counterde Zwolle zich dan ook naar een tweede treffer. Een mislukt schot van Van Duinen belandde plots voor de voeten van Thy, die bleef rustig en plaatste de bal sierlijk langs Scherpen: 2-0.

Emmen kwam dit seizoen al acht keer terug van een achterstand en was ook van plan om de achterstand in de tweede helft goed te maken. De ploeg van trainer Dick Lukkien maakte echter totaal geen aanspraak op de aansluitingstreffer. Het bleef ingezakt staan op eigen helft en in de openingsfase van de tweede helft kreeg Zwolle de beste kans op een goal. De uitstekend spelende Sepp van den Berg kopte uit een corner de bal maar net naast.

PEC Zwolle speelde zelf geen beste tweede helft, maar had tegelijkertijd heel weinig te duchten van de pover spelende gasten uit Drenthe. Slagveer kreeg tien minuten voor tijd nog dé kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. Na een enorme fout van Kingsley Ehizibue ging Slagveer alleen op Van der Hart af, maar hij dribbelde zover naar de buitenkant dat de keeper zijn hoek verkleinde en redding kon brengen.

In de absolute slotfase werd de wedstrijd dan echt helemaal beslist. Scherpen kon in eerste instantie nog knap redden op een lobje van Thy, maar amper tien seconden later was de keeper alsnog kansloos op een schot van Thy. De Duitse spits schoot hard raak in de korte hoek en bepaalde de eindstand zo op 3-0.

Opstellingen en beoordelingen*:

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6,5; Kingsley Ehizibue 6,5 (82. Yuta Nakayama -), Darryl Lachman 7, Sepp van den Berg 7, Kenneth Paal 5,5; Gustavo Hamer 6,5 (79. Clint Leemans -), Pelle Clement 6, Younes Namli 6,5; Vito van Crooij 6, Lennart Thy 7, Mike van Duinen 6 (70. Stanley Elbers 5).

FC Emmen: Kjell Scherpen 5,5; Stef Gronsveld 5 (46. Caner Cavlan 6), Nick Kuipers 5, Nick Bakker 5, Nico Neidhart 4,5; Michael Chacon 4,5 (83, Sven Braken -); Luciano Slagveer 4, Michael de Leeuw 5, Anco Jansen 6, Alexander Bannink 5 (70. Henk Bos 5,5); Jafar Arias 4

Man of the match: Lennart Thy

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen