NAC schiet weinig op met punt bij debuutwedstrijd Brood

31 maart 2019, 14:28   Bijgewerkt: 1 april 2019, 12:07

Ruud Brood heeft een punt overgehouden aan zijn debuut als trainer van NAC Breda. De thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo eindigde zondagmiddag onbeslist (1-1). Met dat resultaat schieten de Bredanaars weinig op. De degradatienood blijft onverminderd groot voor het elftal van Brood. Zijn ploeg kwam terug van een achterstand, maar eindigde ook met tien man.

NAC begon fel aan de wedstrijd en dat leverde een aantal goede kansen op. De eerste was voor Anouar Kali. Na een corner belandde de bal voor de voeten van de Marokkaan, die vervolgens maar nét naast schoot. Amper een minuutje later kreeg Mitchell Te Vrede een grote mogelijkheid. De spits creëerde ruimte voor zichzelf en schoot vervolgens hard op de bovenkant van de lat.

VVV was gewaarschuwd en had tot dan toe nog niks laten zien. Tóch waren het de Limburgers die op voorsprong kwamen. Patrick van Anholt schatte een bal helemaal verkeerd in en liet zich vervolgens aftroeven door Peniel Mlapa. De goaltjesdief in Venlose dienst schoof de bal vervolgens koel achter Benjamin van Leer.

De tegentreffer had impact op het spel van NAC. Van de felheid in het begin van de eerste helft was weinig meer te zien.

Ook in het begin van de tweede helft ontbrak het aan passie en strijd. Toch kreeg NAC kansen op de gelijkmaker. Zo kwam Te Vrede ineens vrij voor Lars Unnerstall. Hij kopte de bal echter recht op de Duitse goalie. In de 66ste minuut was het dan toch raak voor NAC. Greg Leigh, populair onder de fans, kopte de gelijkmaker tegen de touwen. De verdediger kwam hoger dan de Venlose defensie en verschalkte doelman Lars Unnerstall.

NAC had plots weer hoop op een goed resultaat en het dreef VVV terug op de eigen helft. De druk leverde geen levensgrote kansen meer op voor NAC. Wel dacht NAC een penalty te krijgen toen Mounir El Allouchi naar de grond ging. Na inmenging van de VAR werd het uiteindelijk beoordeeld als een schwalbe. Een gele kaart was het gevolg en deze bleek even later erg duur te zijn. Diezelfde El Allouchi liep namelijk te hard door op zijn tegenstander en daar kreeg ook zijn tweede gele kaart voor. NAC moest nu met tien man verder en kon nu helemaal geen vuist meer maken. VVV kon op haar beurt niet profiteren van de overtalsituatie en het eindigde in een 1-1 gelijkspel.

NAC schiet met het gelijke spel weinig op in de strijd tegen degradatie. Het verschil met nummer zeventien De Graafschap bedraagt nu zeven punten. De komende periode treft de hekkensluiter nog onder andere Excelsior, FC Emmen en Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Van Leer 6; Van Anholt 4 (82. Van Hooijdonk -), Koch 6, Palmer Brown 6, Leigh 7; El Allouchi 4, Lundqvist 5, Kali 6 ; Korte 6, Te Vrede 7, Kastaneer 6 (60. Rosheuvel 6).

VVV-Venlo: Unnerstall 7; Rutten 6, Röseler 6, Kum 5.5, R. Janssen 6; Post 5.5, Opoku 5, Seuntjens 5 (80. Linthorst -); Van Ooijen 5 (46. Grot 5 ), Mlapa 7, Joosten 6.

Man of the match: Greg Leigh

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

TOTO's Koning Donnie heeft 24

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen