Spoorboekje: gesprek met Veltman, speelronde Eerste Divisie

1 april 2019, 07:00   Bijgewerkt: 31 maart 2019, 23:31

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 1 april.

Specials

ErediVisie

De Eredivisie schoot zaterdag uit zijn startblokken. Gemiddeld vielen er drie doelpunten per wedstrijd. Al na de eerste twee duels - ADO Den Haag tegen Vitesse (3-3) en Willem II tegen Fortuna Sittard (3-2) - kon het telraam er bij. Ajax en PSV verzorgden een knetterend slotstuk, waarin de Amsterdammers als winnaar van het veld stapten. Dat en meer komt voorbij in onze wekelijkse ErediVisie.

Veltman over belangrijke invalbeurt

Door de rode kaart voor Noussair Mazraoui manoeuvreerde Ajax zich zondag in een moeilijke positie tegen PSV, maar ook zonder de Marokkaan trokken de Amsterdammers aan het langste eind. Het ingrijpen van de VAR zorgde ervoor dat Joël Veltman voor het eerst sinds zijn blessure weer écht een grote rol had in het eerste van Ajax. De rechtsback gaf direct na zijn invalbeurt een signaal af dat door heel het team werd opgepikt. Ook blikken we terug met PSV'er Nick Viergever.

Wedstrijden

RKC Waalwijk - FC Twente (20.00 uur)

Het lijkt een kwestie van tijd voordat FC Twente kampioen wordt van de Eerste Divisie én terugkeert naar de Eredivisie. De voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam bedraagt met nog zeven wedstrijden te spelen liefst elf punten. Tegen RKC Waalwijk, dat zich hoopt te plaatsen voor de play-offs, kan de club uit Enschede de volgende stap richting de titel zetten.

Jong AZ - NEC (20.00 uur)

Het rampseizoen van NEC dreigt een passend einde te krijgen. De Nijmegenaren verloren de laatste twee wedstrijden en zijn nu terug te vinden op de veertiende plaats. Stijgt de club van trainer Jack de Gier niet nog een paar plaatsen, dan gaat het in mei niet meestrijden om promotie naar de Eredivisie. Op bezoek bij Jong AZ mag NEC in elk geval geen misstap begaan.

Arsenal - Newcastle United (21.00 uur)

Een Engels toetje op de maandagavond. In het Emirates Stadium gaat Arsenal weer proberen de top vier binnen te dringen. De Londense fans zullen met niets minder dan de volle buit genoegen nemen. Na de zege op Manchester United (2-0) is het vertrouwen in elk geval groot bij Arsenal, dat met Newcastle United de nummer veertien van de Eredivisie treft.

Voetbal op tv

19.30 uur: KKD Live, FOX Sports 1, schakelprogramma Eerste Divisie

20.00 uur: RKC Waalwijk - FC Twente, FOX Sports 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Sparta Rotterdam - MVV, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Erzgebirge Aue - Dynamo Dresden, FOX Sports 4, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Arsenal - Newcastle United, Ziggo Select, live verslag van het Premier League-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen